Kijk als gemeente naar wat wél kan, in plaats van naar wat niet kan.

D66 heeft gisteravond een actualiteitsvraag ingediend met een oproep aan de burgemeester. Het lijkt voor D66 alsof we als gemeente niet lijken te kijken naar wat wel mogelijk is en veilig kan tijdens deze coronacrisis.

Op dit moment lijkt er bijvoorbeeld zeer weinig ruimte te zijn voor ondernemers om met creatieve oplossingen toch omzet te genereren, of voor een fort om toch bezoekers op buitenlocaties te mogen ontvangen en dat is zonde. In andere gemeenten is dit wel toegestaan.

Ook kreeg Jeugdland Hoofddorp plots het bericht dat ze niet meer open mochten zijn, terwijl de kinderen bij Jeugdland alleen buiten welkom zijn en er heel veel coronamaatregelen zijn genomen.

Onze vraag luidde: Waarom wordt deze strikte wijze van communicatie gehanteerd en is nee het antwoord op zoveel initiatieven? Hoe werkt de gemeente aan goede exit strategie zodat we straks direct kunnen omschakelen als er versoepelingen gaan komen?
Wethouder Ruigrok roept in beantwoording op onze vragen op om zeker het college te benaderen zodat er samen gekeken kan worden naar wat er NU wel kan. Dat is wat ons betreft eenngoed signaal.
We hebben ook een oproep gedaan om ervoor te zorgen dat ook handhavers en ambtenaren werken aan een heldere communicatie.
Kijk het vragenuur hier terug.