Een succesvolle Dag van de Kinderraad

Ontvangst

Vier groepen 7 van de basisscholen Klippeholm en Klimop, beide uit Hoofddorp, werden in de raadzaal ontvangen door raadsleden Gerdien Knikker, Asha Mees, Erik Vermeulen en dagvoorzitter Nikkie Elfers. De leerlingen werden in groepen verdeeld en vormden fictieve politieke partijen. Samen gingen ze aan de slag om een voorstel te bedenken dat voor zoveel mogelijk kinderen in de gemeente geschikt, beschikbaar en toegankelijk zou zijn. Het ‘winnende’ voorstel kreeg een speciaal Kinderraadbudget van maar liefst 5000 euro!

Verkiezingen

Aan het einde van de dag vond de verkiezing van de kinderburgemeester plaats tussen twee kandidaten van verschillende basisscholen: Lars van Klippeholm en Divyanka van Klimop. Na het enthousiaste uiteenzetten van hun plannen door beide kandidaten mocht de jury, bestaande uit de vier gemeenteraadsleden, een winnaar kiezen.

De nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Haarlemmermeer wordt Lars! De beëdiging zal naar verwachting in juli plaatsvinden.

Een unieke kans

”De Dag van de Kinderraad is een unieke kans voor leerlingen om hun stem te laten horen en actief aan de slag te gaan met democratie. Door leerlingen te betrekken bij het bedenken van voorstellen en het nemen van beslissingen, leren ze op jonge leeftijd over het belang van participatie, compromissen sluiten en het opkomen voor hun belangen.” aldus Fractievoorzitter Gerdien Knikker

Meer info: Voor de vijfde keer ‘Dag van de Kinderraad’! | InforMeer (haarlemmermeergemeente.nl)