Oliver Caacbay

Beeld: Oliver Caacbay

Oliver Caacbay (1980) woont ruim 30 jaar in de Gemeente Haarlemmermeer.
Geboren in Amsterdam, als tiener in Zwanenburg, als ondernemer in Amsterdam actief geweest en nu sinds enkele jaren met zijn gezin in het prachtige Rijsenhout.
Ondernemerschap, duurzaamheid, creativiteit en het verbinden van verschillende mensen is waar hij energie van krijgt.

  • Amsterdam
  • Rijsenhout
  • Hij/hem

Ik ben Oliver Caacbay en ik woon inmiddels meer dan 30 jaar in Haarlemmermeer.

Het was medio 2017 dat ik tijdens een druk ondernemers bestaan in Amsterdam in aanraking kwam met de hordes toeristen die rondom Amsterdam en Schiphol aankwamen en via onze organisatie rondleidingen boekten. Deze toeristen vergaapten zich over hoe Nederland zich als klein landje zich zo internationaal wist te profileren.

Dat Nederland van water land wist te maken is internationaal bekend. Maar dat dit ook in mijn eigen woonplaats Haarlemmermeer in de 17e eeuw
men dit zo voortvarend aanpakten vond ik zeer intrigerend en stiekem wel heel trots.
Er ging een wereld voor me open.

De keuze voor D66 is voor mij de enige partij omdat het ondernemende, het liberale en de duurzame visie mij enorm aanspreekt. Ondernemen is keuzes maken en dat lukt D66 aardig!

Er zijn nogal wat uitdagingen in de Haarlemmermeer: het dalende vertrouwen in de (lokale) politiek.
Verkeersveiligheid, het woningentekort, de vergrijzing, de leefbaarheid in Haarlemmermeer waar het ook steeds drukker wordt maar de essentiele vacatures maar niet vervuld kunnen krijgen.

.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn huidige woonplaats Rijsenhout. Het prettige van een rustig dorp aan het water en als je ergens heen wilt zit je zo op de snelweg.

Wat betekent D66 voor jou?

“Iedereen vrij, maar niemand vallen”
De lijfspreuk van D66 vond ik dit jaar mij persoonlijk zeer aanspreken.
Als ondernemer heb ik die vrijheid ervaren om mijn dromen te volgen en als concept ontwikkelaar duurzame mobiliteitsoplossingen te bedenken voor een toekomstbestendige samenleving.
Dat ik door prive omstandigheden tijdelijk ben uitgevallen ben ik ook ontzettend dankbaar voor het sociaal vangnet dat er
in Nederland is.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik heb ervaren hoe het is om als hoogvlieger naar beneden te storten.
Met mijn gezondheidsbeperkingen zie ik het als mijn burgerplicht mijn steentje bij te dragen voor diegenen die het vertrouwen in de politiek of overheid zijn kwijt geraakt en een stem te geven.

De COVID crisis en de oorlog in Oekraine brengt veel onzekerheid met zich mee. Voor zowel jong als oud. Mensen willen perspectief.

Om te kijken hoe ik als ervaringsdeskundige met interesse in de lokale politiek op het gebied van gemeentelijke hulpverlening processen kan versnellen (denk aan burn-out, gezondheidsklachten, kansongelijkheid) Waarbij in mijn ervaring de traditionele weg naar gemeentelijke hulpverlening in Haarlemmermeer tekortschiet.

Mensen die iets kunnen en willen met de juiste coaching kunnen voor een fractie van de kosten weer in de juiste richting worden geholpen en een bijdrage aan onze mooie Gemeente te leveren.
Concrete handvaten, zonder het vingertje!

Wat zijn drie zaken die jij als D66 lid wil veranderen?

  • Schuldhulpverlening
  • Verkeersveiligheid
  • Vreemdelingenbeleid

Wat is je favoriete boek?

Ik luister veel boeken tegenwoordig. Op dit moment is dat “Effortless” van Greg Mckeown.