Dennis van der Heijden

Beeld: Barbara Kroon


Ik heb eigenlijk altijd al het gevoel gehad iets goeds te willen doen voor anderen, vooral hen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op dit moment werk ik onder andere voor jongeren die om wat voor reden dan ook nog geen middelbare school diploma hebben. Ik heb bewust gekozen voor het onderwijs: ik hou van (mbo) onderwijs, ik heb verstand van onderwijs. Met mijn dochter Zindzi (11 jaar) zit ik volop in groep 8 van de basisschool. Mijn zoon Dennis (2 jaar) gaat naar de kinderopvang. Zindzi Mandela, naar wie mijn Zindzi vernoemd is, mailde mij in 2010 onder andere: “Life is not about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain.” Dat is mijn en ons motto.

  • 47 jaar
  • Veendam
  • Hoofddorp
  • Hij/hem

Ik woon en werk in Hoofddorp. Wonen meer dan 10 jaar, werken sinds mei vorig jaar. Marian, mijn vrouw, is geboren en getogen Hoofddorpse. Zelf ben ik in Groningen geboren, met uiteraard wat Groningse nuchterheid. Wij werken allebei in het onderwijs, bij het ROC van Amsterdam. Daar hebben wij elkaar in 2007 ontmoet. We zetten ons elke dag in om jongeren verderop te helpen.

Oorspronkelijk rechten gestudeerd om mensen die asiel aanvragen in Nederland bij te staan. In 2002 mijn baan als jurist opgezegd om in Afrika vier jaar aan de slag te gaan, als vrijwilliger. Ik wilde kijken of ik in een land zelf iets zou kunnen doen. Het mooie is en was dat dat inderdaad kan. Het begon in Ghana. Daar ben ik twee jaar geweest. Wat klein begon werd steeds groter. Steeds meer mensen en organisaties gingen zich inzetten voor waar ik mee bezig was. Dat is zeker ook nu reden om me kandidaat te stellen, om me samen met collega’s in te zetten voor de mensen van Haarlemmermeer.

Wat is jouw lievelingsplek in Haarlemmermeer?

Rondje Haarlemmermeer langs de Ringvaart (Hillegommerdijk, Huigsloterdijk). Heerlijk om langs het water te fietsen. De ene keer flink wind tegen, de andere keer lekker wind mee. Effe knallen op de fiets. Ik heb een mountainbike en fiets er het liefst hard mee over de weg.

Welke kansen zie jij voor Haarlemmermeer?


·       Jongeren een nog betere stem te geven
·       Kans om samen met Schiphol te verduurzamen
·       Stap te zetten in nog betere afvalscheiding

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Voor elke mbo-student in Haarlemmermeer een gave stageplaats in Haarlemmermeer
  • Nog betere afvalscheiding
  • Meer mét elkaar praten – naar elkaar luisteren & samen DOEN

Wat betekent D66 voor jou?

Een mooie club mensen waar je op genuanceerde manier met elkaar over dingen kunt praten. Een groep die onderwijs hoog in het vaandel heeft staan. Die wil gaan voor echt goed onderwijs. Een partij die er is voor een ieder.

Wat is jouw favoriete boek en waarom?

De Aanslag van Harry Mulisch. Een indrukwekkend levensverhaal. Het laat zien welke invloed gebeurtenissen en beslissingen hebben op iemands leven. Het raakt ook aan mijn motto: Life is not about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain.

Wat is ja laatst bezochte culturele evenement?

Ik ben coach bij het volleybalteam van mijn dochter Zindzi (11 jaar). Ik sta iedere week bij hun wedstrijden langs de lijn. Heel mooi om hen te zien groeien in het spel en daar een rol in te hebben. Plezier samen is daarbij het uitgangspunt!