Demi van der Veldt

Beeld: Barbara Kroon

Demi van der Veldt (1998) is sinds 2022 raadslid voor D66. Ze was daarvoor sinds 2019 fractie- en communicatiemedewerker.

Demi is woordvoerder Sociaal domein, Cultuur, Onderwijs, Digitalisering, Sport, Park21 en Jeugd.

  • 26 jaar
  • Amstelveen
  • Nieuw-Vennep

Wat is je lievelingsplek in Haarlemmermeer en waarom?

Eigenlijk heb ik niet één lievelingsplek in onze gemeente. Ik ben vaak te vinden op mijn sportstep waarmee ik door alle kernen step en geniet van de natuur en levendigheid van onze gemeente. 

Welke kansen zie jij voor Haarlemmermeer?

De huidige coalitie ziet de rol van Haarlemmermeer als ‘slimme volger.’ Ik zou Haarlemmermeer graag zien als vooruitstrevend en vooroplopend, vooral op gebieden waar dat nu echt heel hard nodig is, en waar we eigenlijk kilometers achterlopen, zoals bijvoorbeeld bij digitalisering.

Wat zijn twee zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Op het gebied van onderwijs hoor ik, als student en jongere, vaak de problemen waar andere jongeren mee kampen. Echter wordt er vaak niet met jongeren gepraat, maar alleen over jongeren, en daarom zijn deze problemen lang niet altijd zichtbaar. Tijd om meer met Haarlemmermeerse jongeren te praten!
  • In de raad heb ik mij al hard gemaakt voor een ethische commissie. Dit proces is nu in gang gezet. Ik wil graag touwtrekker zijn om voor te zorgen dat wij als raad echt in gesprek gaan over de invulling van zo’n commissie in Haarlemmermeer.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij dé partij vanwege haar progressieve en sociaalliberale geluid. En juist daarom vind ik het zo goed dat D66 dé onderwijspartij is. Ik geloof dat iedereen zelf keuzes zou mogen maken over het eigen leven. Maar om die keuzes te maken, moet iedereen wel over een bepaalde basis van informatie voorzien en hier ligt een belangrijke rol voor het onderwijs.

Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek is Alice in Wonderland van Lewis Caroll, soms moeten we buiten de gebaande paden durven denken om nieuwe wegen te ontdekken.

Wat is je laatste bezochte culturele evenement? Waarom ga je daar graag heen?

Mijn laatst bezochte culturele event is een optreden van een metalband. Ik luister graag naar metal en hardrock. Ook ga ik vaak naar comedyshows in C-punt, de nieuwe naam van het Cultuurgebouw.

C-punt is een aanwinst voor Haarlemmermeer omdat het een grote rol heeft in het verbinden van onze inwoners. Iets waar wij zeer trots op mogen zijn.