Demi van der Veldt

Beeld: Barbara Kroon

Demi van der Veldt (1998) is sinds januari 2020 fractiemedewerker voor D66 Haarlemmermeer, daarvoor was ze vanaf september 2019 communicatiemedewerker. Demi is sinds 2022 raadslid en heeft portefeuille Jeugd & Jeugdzorg.

  • 25 jaar
  • Amstelveen
  • Nieuw-Vennep

Wat is je lievelingsplek in Haarlemmermeer en waarom?

Eigenlijk heb ik niet één lievelingsplek in onze gemeente. Ik ben vaak te vinden op mijn sportstep waarmee ik door alle kernen step en geniet van de natuur en levendigheid van onze gemeente. 

Welke kansen zie jij voor Haarlemmermeer?

De huidige coalitie ziet de rol van Haarlemmermeer als ‘slimme volger.’ Ik zou Haarlemmermeer graag zien als vooruitstrevend en vooroplopend, vooral op gebieden waar dat nu echt heel hard nodig is, en waar we eigenlijk kilometers achterlopen, zoals het klimaat en de woningmarkt.

Wat zijn twee zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Op het gebied van onderwijs hoor ik, als student en jongere, vaak de problemen waar andere jongeren mee kampen. Echter wordt er vaak niet met jongeren gepraat, maar alleen over jongeren, en daarom zijn die problemen lang niet altijd zichtbaar. Wat ik wil voor het onderwijs is: meer gesprekken met de jeugd, meer waardering voor MBO-studenten,  aanpakken van het lerarentekort en meer cultuureducatie op scholen.
  • Daarnaast wordt het inwoneraantal van Haarlemmermeer steeds hoger en daarom vind ik het belangrijk dat de verbinding tussen inwoners wordt opgezocht zodat we ons ‘dorpse’ niet geheel kwijtraken. Hoe? Er moeten meer financiële middelen beschikbaar komen voor bibliotheken, er moeten LHBTIQ+ bijeenkomsten georganiseerd worden voor alle leeftijdsgroepen en het nachtleven van Haarlemmermeer moet meer gaan bruisen. Daarvoor moet er passend, betaalbaar, snel en hoogwaardig openbaar vervoer vanuit alle kernen zijn, overdag en ’s nachts.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij dé partij vanwege haar progressieve en sociaalliberale geluid. En juist daarom vind ik het zo goed dat D66 dé onderwijspartij is. Ik geloof dat iedereen zelf keuzes zou mogen maken over het eigen leven. Maar om die keuzes te maken, moet iedereen wel over een bepaalde basis van informatie voorzien en hier ligt een belangrijke rol voor het onderwijs.

Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek is Alice in Wonderland van Lewis Caroll, soms moeten we buiten de gebaande paden durven denken om nieuwe wegen te ontdekken.

Wat is je laatste bezochte culturele evenement? Waarom ga je daar graag heen?

Mijn laatst bezochte culturele event is een optreden van de Nederlandse rockband Voltage in poppodium Duycker. Ik zie mijzelf als politieke enthousiasteling met een passie voor iets te ruige muziekjes. Toen ik las dat er een rockband zou optreden in Duycker, moest ik hier natuurlijk bij zijn.
 
Het cultuurgebouw, waar poppodium Duycker onderdeel van is, is een aanwinst voor Haarlemmermeer omdat het een grote rol heeft in het verbinden van onze inwoners. Iets waar wij zeer trots op mogen zijn.