Roel Kersbergen

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

  • 37 jaar
  • Amsterdam
  • Haarlem

Sinds mijn studententijd is mijn interesse voor de politiek aangewakkerd en in 2014 besloot ik om lid te worden van Jonge Democraten en D66. Al snel voelde ik mij als een vis in het water en heb ik mij gekandideerd voor een functie in het bestuur van Jonge Democraten Amsterdam. Via dit bestuur heb ik kennis vergaard over het sociaalliberalisme en heb ik mij verder ontwikkeld in de politiek. De medisch-ethische agenda van de partij spreekt mij erg aan, zoals ons gedachtegoed over de abortus en euthanasie. Ik kandideer mij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in Haarlem, omdat ik sinds 2018 met veel plezier in Haarlem woon en ik mij wil inzetten voor onze stad. Er zijn grote uitdagingen waar de gemeenteraad zich de komen de tijd over moet buigen (wonen en duurzaamheid) en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. Daarnaast denk ik dat ik met mijn ervaring in de private sector een goede aanvulling ben voor D66 en voor de fractie. Mijn opa heeft mij onlangs geïnspireerd om deze stap naar kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen te zetten en ik wil in zijn voetsporen mij inzetten voor onze samenleving.

Lievelingsplek in Haarlem

Kleverpark. Vaak loop ik in de middag een rondje over de Schotersingel om even los te
komen van het werk. Ook is kleverpark prettig vanwege de goede winkels die er zijn. Zo
kom ik geregeld bij Cleeff voor een broodje met de lunch.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Voor gemeente Haarlem liggen er vooral kansen op het gebied van kansengelijkheid, zeker voor kinderen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Leefbaarheid
  • Klimaat
  • Kansengelijkheid

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij is D66 dé partij van mijn politieke gedachtengoed en mijn persoonlijkheid. Het is een progressieve partij die wilt en durft te veranderen en te verbeteren. Ik ben blij dat D66 daarvoor gaat. Het is een liberale partij, maar wel met oog voor de medemens. Laat iedereen vrij maar niemand vallen. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen een gelijke start heeft en dus gelijke kansen krijgt in zijn leven. Ook ben ik erg trots op Sigrid Kaag en wat zij nu al heeft bereikt voor onze partij en voor Nederland.

Wat is je favoriete boek?

Lastig om te kiezen, er zijn zo veel goede boeken geschreven. Ik weet wel direct mijn favoriete schrijver te benoemen: A.F.Th. van der Heijden. Als ik een boek van hem zou aanraden, dan is het Tonio.

Wat is je laatst bezochte culturele evenement?

Mijn laatste cultureel bezocht evenement was digitaal: The Streamers.

Wat betekent het voor jou om Haarlemmer te zijn?

Hoewel ik geen mug ben, ben ik enorm trots op Haarlem. Een levende binnenstad met prachtige karakteristieke gebouwen. Een zeer divers winkel- en eetgelegenhedenaanbod met restaurants van hoog niveau. En ook nog veel natuur dichtbij, zoals de duinen, het strand en diverse bossen. Wat wil je nog meer? Aan de andere kant betekent het ook dat ik wil bijdragen, bijvoorbeeld aan het verbeteren van de leefomgeving in de stad.