Ji Hee (Joy) de Valk

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Haarlem is een diverse stad vol mensen met verschillende kwaliteiten die allemaal hun leven op hun eigen manier willen leiden. Daarom moeten we Haarlemmers vrij laten, maar nooit laten vallen.

  • 32 jaar
  • Zuid-Korea
  • Haarlem

Als persoon met een multicultureel achtergrond heb ik de koninklijke route gevolgd van het Nederlands onderwijsstelsel. Zo ben ik begonnen met VMBO-T naar MBO, HBO en vervolgens afgerond met WO master Beleid- en Interventiekunde. Deze onderwijs route heb ik gevolgd doordat mijn toekomstdroom was om psycholoog te worden. Ik wil graag mensen helpen, echter kreeg ik van kleins af aan te horen dat dit te hoog gegrepen is met mijn VMBO t advies. Ik kan beter iets “makkelijks” doen.

Inmiddels ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog met een universitaire master op zak. En ben ik voor onder andere Gemeente Haarlem jarenlang Zorg Consulent geweest. Zo help ik graag de mensen om mij heen en wil ik mij inzetten voor een sterk en sociaal Haarlem. Vooral omdat Haarlem een prachtstad is waar tegelijkertijd nog veel verbeterd kan worden. Het zou geen kwestie van geluk mogen zijn welke kansen je onderweg krijgt en niet mogen afhangen van de omgeving waarin je wordt geboren. Daar wil ik me voor inzetten. Om de randvoorwaarden voor alle Haarlemmers te verbeteren.

Deze onderwijs route heb ik gevolgd doordat mijn toekomstdroom was om psycholoog te worden. Ik wil graag mensen helpen, echter kreeg ik van kleins af aan te horen dat dit te hoog gegrepen is met mijn VMBO t advies. Ik kan beter iets “makkelijks” doen.

Inmiddels ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog met een universitaire master op zak. En ben ik voor onder andere Gemeente Haarlem jarenlang Zorg Consulent geweest. Zo help ik graag de burgers en mensen om mij heen.

Lievelingsplek in Haarlem

Nes71. Een heerlijk koffietentje die oog heeft voor de natuur en duurzaamheid en deze in acht neemt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Momenteel zie ik Haarlem kansen hebben om meer te kunnen doen voor haar inwoners. Haarlem heeft een rijk cultureel erfgoed. Echter is de toegang hiervoor niet voor elke Haarlemmer weggelegd. Hoe mooi zal het wel niet zijn als elke Haarlemmer kan genieten van de culturele parels in de stad? Dit stimuleert tevens de inclusiviteit van de stad en zal Haarlem meer op de kaart brengen als de ‘go to’ stad van Nederland.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De focus leggen op zorg en hulp. Je ziet jammer genoeg nog steeds te veel situaties waarbij de zorg voor Haarlemmers niet optimaal gegeven wordt. De drempel kan zeker lager, waarbij je zo meer inclusiviteit creëert voor hen dichter bij ons stad te betrekken.
  • Weer terug naar de basis van ons onderwijs! Elk kind, elk toekomstige Haarlemmer zou een rijke schooldag, dag in dag uit moeten kunnen ervaren. Om kansengelijkheid te bestrijden moet je beginnen bij de basis en dat betekent goed onderwijs voor ieder. Zeker voor diegene die extra ondersteuning nodig hebben en zal moeten krijgen.
  • Vitaliteit; de (mentale) gezondheid en weerbaarheid is de kern en basis van gezond Haarlem. Zo zouden meer investeringen in sportverenigingen en sport mogelijkheden beschikbaar en betaalbaar moeten zijn voor jong en oud Haarlemmers. Want met gezonde inwoners kunnen wij een gezonder Haarlem maken.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 staat voor kansengelijkheid, inclusiviteit en diversiteit. Persoonlijk heb ik ervaren hoe belangrijk deze thema’s zijn. Dat gun ik anderen ook. Daarom wil ik mij inzetten voor D66 en heb ik mij gekandideerd als raadslid.

Wat is je favoriete boek?

Bad Girls Throughout History. Dit empowerment boek gaat over bewonderenswaardige vrouwen in de geschiedenis die de wereld hebben veranderd. Love it! 

Laatst bezochte culturele event?

Mata Hari in het Nationale Opera en Ballet theater. Bijzonder ballet over de eigenzinnige Friezin die zich als een ‘Lady Gaga van haar tijd’ zichzelf steeds opnieuw wist uit te vinden.

En zodra het weer mag, dan zou ik graag naar een Dragqueen event gaan. Want ik hoop dat dit soort events blijven bestaan, gezien hun waardevolle bijdrage aan de roze gemeenschap.   

Wat betekent het voor jouw om Haarlemmer te zijn?

Dat ik woon in de mooiste stad van heel Nederland.

Op wat ben je het meest trots?

Mijn adoptie ouders. Zij hebben mij een prachtige jeugd gegeven en waarden en normen meegegeven waar ik vandaag de dag trots op ben. Respect hebben en behulpzaam zijn voor anderen.