John Brewster

Een scheermesje moet aan twee tegenstrijdige eisen voldoen. Het moet zowel scherp zijn als ongevaarlijk. Doe geen concessies aan het ontwerp door een mesje te maken dat maar half scherp is en daarom minder gevaarlijk. Trek in plaats daarvan het voorwerp uit elkaar en optimaliseer de onderdelen. In het dagelijks leven ben ik docent Recht en voorzitter van een ondernemingsraad.

  • 56 jaar
  • Haarlem

Als bestuurder bij verschillende landelijke onderwijsorganisaties maak ik mij hard voor het beroepsbeeld van leraren. Recentelijk ben ik in de adviesraad “Integrale Veiligheid MBO” toegetreden en bestuurslid geworden van de ‘African Diaspora Network Europe’ in Brussel. In Brussel mag ik mij bezighouden met de interne processen, financiële audits en het naleven van de Netwerkgedragscodes.

Contact maken gaat mij makkelijk af, ik ben daarbij altijd complementair aan de andere. Dit zorgt ervoor dat ik contacten weet te leggen die nuttig zijn voor mijn eigen positie binnen en buiten D66. Dit doe ik door mensen bij elkaar te brengen die een meerwaarde voor elkaar kunnen hebben. Niet onbelangrijk is dat ik op de hoogte ben van de personen en netwerken die relevant kunnen zijn voor onze partij en zal het niet nalaten die actief te benaderen.

Als transitiespecialist, voorzitter en bestuurslid van landelijke en internationale organisaties ben ik van mening dat degelijk bestuur herkenbaar is aan minimaal drie kenmerken; waarnemen, oordelen en beïnvloeden.

Als afdelingsvoorzitter zal ik werken aan verdere professionalisering en uitbreiding van de partij. Vanwege mijn academische basis, bestuurlijke ervaring en persoonlijke interesse, blijf ik intensief op de hoogte van (D66) politieke ontwíkkelingen. Deze kennis benut ik effectief voor zetelmaximalisatie en het gezamenlijk bouwen aan een duurzame partijorganisatie. De meerwaarde die ik meebreng is onder andere: innovatieve denker; Strategisch
adviseren en waar nodig (nw)leden kunnen informeren en opleiden.

Samen met mijn fractie en medebestuursleden, zal ik mij inzetten voor een GROEN, Leefbaar en
Bereikbaar Haarlem, waar ONDERWIJS gelijke kansen creëert, en een leven langleren normaal
is.