Vrijdagavond 13 januari 2023 in De Pletterij!

Samen met jullie proosten we graag op het nieuwe jaar. Met vanaf 19.30 uur een keynotespeech van Europarlementariër Samira Rafaela, en een vooruitblik op het nieuwe (verkiezings)jaar met onze wethouder Bas van Leeuwen, fractievoorzitter Meryem Çimen en afdelingsvoorzitter John Brewster. Met een beetje geluk verzorgt onze Haarlemse troubadour Paul Marselje een kort muzikaal optreden.

Agenda

19.30u Inloop
20.00u Welkom & intro
20.05u Keynote speech Samira Rafaela, D66 Europarlementariër
20.15u In gesprek met:
Bas van Leeuwen, wethouder Jeugd, Onderwijs, Mobiliteit Parkeerbeleid, Versterken Lokale Democratie & Participatie
Meryem Çimen, fractievoorzitter D66 Haarlem
John Brewster, afdelingsvoorzitter D66 Haarlem
20.35u Netwerkborrel & muziek

Beeld: D66 Haarlem

Samira Rafaela (Zoetermeer in 1989) is lid van het Europees Parlement voor D66. Daar zet zij zich in voor een sterk, sociaal en veilig Europa. De Europese Unie is op haar best wanneer we gezamenlijk in Europa ongelijkheden wegwerken en onze diversiteit vieren. Samira maakt zich sterk voor vrouwenrechten, internationale handel, werkgelegenheid, en de landen en gebieden overzee. Meer info: https://samirarafaela.eu/over-samira/

Bas van Leeuwen is in het Haarlemse college van B en W onze wethouder Jeugd, Onderwijs, Mobiliteit & Parkeerbeleid, Versterken Lokale Democratie & Participatie. Daarvoor zat hij acht jaar in de Haarlemse gemeenteraad. Bas woont samen met zijn vriendin en hun drie katten en twee kippen in de Patrimoniumbuurt. In zijn vrije tijd loopt Bas graag hard binnen en buiten Haarlem.

Meryem Çimen is geboren en getogen in Haarlem, 35 jaar oud en vijf jaar raadslid in de mooiste stad van Nederland. Meryem was de lijsttrekker bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen en is sinds maart 2022 fractievoorzitter. Van huis uit is Meryem een jurist (staats- en bestuursrecht). In het dagelijks leven werkt zij als cluster coördinator bij het ministerie van Justitie en Veiligheid op het gebied van drugs en ondermijning.

John Brewster is voorzitter van D66 Haarlem. John is opgeleid als bestuurskundige. Voor D66 ws hij eerder congresvoorzitter en lid van de landelijke evaluatie commissie provinciale verkiezingen. Daarnaast is John bestuurder van verschillende diaspora organisaties en bestuurslid van het Diaspora Network Europe in Brussel.