D66 zoekt een fractie- en communicatiemedewerker met organisatietalent

Beeld: D66 Groningen

Heb jij een passie voor politiek? Zet jij ideeën makkelijk om in heldere tekst voor social media? En ben jij een echt organisatietalent? Dan is de fractie van D66 Groningen op zoek naar jou!

De functie

Onze fractie zoekt een enthousiaste fractie- en communicatiemedewerker voor 20 tot 28  uur per week. Als communicatiemedewerker ben jij degene die onze zevenkoppige fractie ondersteunt op communicatief, secretarieel en organisatorisch gebied. Jij zorgt ervoor dat de fractie zich volledig kan focussen op de politiek, en er is zeker ruimte voor jou om ook hier een bijdrage te leveren. Zo help je mee met het schrijven van moties, initiatiefvoorstellen en persberichten, doe je onderzoek, maak je reels voor onze Instagram en regel je het contact met de pers én weet je wanneer het ‘d’ of ‘dt’ is. Als fractie- en communicatiemedewerker vervul je een belangrijke ondersteunende rol in en rond de fractie van D66 Groningen.

Naast jouw vaste werkzaamheden krijg je de kans om mooie evenementen te organiseren. Deze events zijn vaak gekoppeld aan de medewerking van lokale en landelijke D66 politici. Het afgelopen jaar hebben we o.a. Rob Jetten, Wieke Paulusma, Salima Belhaj, Lisa van Ginneken, Faissal Boulakjar, en Jan Paternotte mogen ontvangen. Als communicatiemedewerker ben jij van A-Z betrokken bij deze evenementen. Sommige evenementen maken deel uit van politieke verkiezingscampagnes zoals de aankomende Provinciale verkiezingen in maart.

Als communicatiemedewerker kan jij je verder verdiepen in de politiek en jouw eigen politieke netwerk verbreden. Het is voor ons dan ook een pré als je aantoonbare interesse hebt in de politiek en het sociaal-liberale gedachtegoed.

Functie-eisen

Het zou fijn zijn als je:

– veel weet over social media;
– goed bent in communicatie;
– goed kan schrijven, en vooral herschrijven;
– een kei bent in organiseren;
– nauwkeurig en snel kan werken;
– zelf initiatief neemt;
– goed bent in het analyseren van stukken;
– al kennis hebt van de Groningse politiek, of een brede interesse in politiek. Dit kan via je studie, maar hoeft niet;
– affiniteit hebt met D66 en het sociaal-liberale gedachtegoed.
– lidmaatschap van D66 is een pré;
– beschikbaar bent op maandagavond en woensdag. Overige werktijden zijn in overleg; 
– buiten de maandagavond en woensdag flexibel beschikbaar bent; 
– goede digitale vaardigheden hebt. 

Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 20 tot 28 uur per week. Bij goed functioneren kan dit worden verlengd. De vergoeding is marktconform.

Geïnteresseerd?

Herken jij jezelf in dit profiel? Ben je flexibel inzetbaar, telefonisch goed bereikbaar en heb je geen 9-tot-5-mentaliteit? Heb je altijd al werk willen maken van je politieke interesse? Dan zoeken wij jou!

Stuur je CV en motivatie uiterlijk 21 november naar; [email protected] t.a.v. onze fractievoorzitter, Jim Lo-A-Njoe. Dit mag als brief, maar ook als video. De gesprekken met kandidaten vinden in de twee weken na de sluiting van de vacature plaats.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de huidige fractiemedewerker Isa Peters. Dat kan via [email protected]