Tijdens de Algemene Afdelings Vergadering van de afdeling Groningen op 23 juni jongstleden vond onze bestuursverkiezing plaats. Het Afdelingsbestuur is een nieuwe voorzitter en vier nieuwe algemene bestuursleden rijker.

Afscheid Martien de Vries

Aan het begin van de Algemene Afdelings Vergadering heeft Martien aangegeven dat zijn tijd is gekomen om het stokje door te geven aan een volgende voorzitter. Hiermee heeft Martien kenbaar gemaakt zijn zetel vrij te maken en daarmee zijn herverkiezing in te trekken.
Na jaren van enorme bevlogenheid en betrokkenheid naar D66 Groningen en haar leden, spreken wij onze grote waardering uit naar Martien. Heel hartelijk dank voor jouw tomeloze inzet.

Nieuwe voorzitter Rob Visser

Unaniem werd Rob Visser gekozen tijdens deze bestuursverkiezing. In zijn rol als voorzitter staat hij voor gelijkwaardigheid en transparantie. De leden maken de partij. Vanuit waardering en in dialoog, wilt Rob een brug slaan naar een inclusieve partij en gezamenlijke sociaal-liberale waarden. Hij ziet zijn voorzitterschap met enthousiasme tegemoet!

Secretaris en Algemene Bestuursleden

Secretaris Maarten Eisema heeft aangegeven op te gaan voor herbenoeming als secretaris en daarmee nog een periode actief te zijn voor het Afdelingsbestuur D66 Groningen. Daarnaast hebben Floor Buigel, Bregje Hoed, Pien Huininga en Mark Postma zichzelf voorgesteld en hun kandidaatstelling gemotiveerd waarom zij graag Algemeen Bestuurslid willen worden. Na een korte toelichting door de kandidaten vond de stemming plaats en zijn zij allen aangenomen. Samen met Rob Visser, Bob Voorneveld (Algemeen Bestuurslid) en Bas Oudenhuijsen (Penningmeester) vormen zij het nieuwe Afdelingsbestuur D66 Groningen.