Aftreden Rob als voorzitter

Bericht van Rob

Beste leden,

Het afgelopen jaar was ik met plezier voorzitter van de D66 afdeling Groningen. Ik heb dit altijd kunnen doen vanuit mijn eigen stijl. Ik heb als voorzitter onder meer gewerkt aan nieuwe samenwerkingsverbanden met andere besturen en heb de schijnwerpers gezet op Diversiteit & Inclusie in onze eigen vereniging. Er waren nog veel meer zaken waar ik mij als voorzitter voor wilde inzetten. Het valt mij dan ook zwaar om te vertellen dat ik mijn functie als voorzitter per direct neerleg.

Mijn werk als beleidsadviseur bij de gemeente Groningen kwam steeds dichter in de buurt van mijn voorzitterschap, waardoor ik beide functies niet langer kan combineren. Ik heb mijn beslissing om te stoppen als voorzitter niet lichtzinnig genomen. In een tijd van polariserende politiek is het van groot belang om een partij te zijn waar de leden gelijkwaardigheid en verbondenheid ervaren. Een vereniging waar het leuk is om lid van te zijn. Ik zal een andere manier vinden om hierin van betekenis te zijn, alleen dan op een manier die duurzaam combineerbaar is met mijn baan bij de gemeente Groningen.

Graag maak ik meteen van deze gelegenheid gebruik om mijn waardering uit te spreken voor mijn medebestuursleden. Collega bestuursleden, ik heb de samenwerking met jullie als zeer prettig ervaren. De wijze waarop jullie je met humor, scherpzinnigheid en oprechte betrokkenheid inzetten voor onze leden, daar wil ik jullie enorm voor bedanken!

Ook dank aan alle leden voor de vele mooie gesprekken en het telkens weer agenderen van zaken die ertoe doen. Het was mij een voorrecht om jullie afdelingsvoorzitter te mogen zijn!

Tot bij een volgende D66 activiteit, met vriendelijke groet,

Rob Visser

Rob Visser - Op deze foto ziet u Rob Visser. Beeld: Ido Venhuizen

Reactie van het bestuur

Het bestuur van D66 Groningen wil Rob van harte bedanken voor al zijn energie en inzet voor de vereniging en voor de partij. Met het vertrek van Rob zijn er veranderingen in het bestuur. Maarten Eisema wordt ad interim voorzitter en Mark Postma ad interim secretaris van het bestuur. De portefeuilleverdeling blijft hetzelfde. 

In het voorjaar zullen tijdens de AAV in ieder geval de functies van voorzitter en secretaris opengesteld worden. Mocht je interesse hebben in een van deze functies of een functie als algemeen bestuurslid dan komen we heel graag met je in contact. Je kan het gehele bestuur bereiken via [email protected]. Op de website kan je meer informatie vinden over de portefeuilleverdeling en de huidige bestuursleden https://d66.nl/groningen/ons-bestuur/

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van D66 Groningen.