Ido Venhuizen

Beeld: Ido Venhuizen

Introductie

  • 35 jaar
  • Delfzijl
  • Groningen
  • Hij/hem

De eerste jaren in Appingedam, opgegroeid in Assen en uiteindelijk naar Groningen om te studeren en te werken; een echte noorderling die nooit meer weg wil uit de stad. Woon nu in de Florabuurt, Oosterpark, samen met mijn vrouw Marlies en onze twee kinderen Tygo en Hajo. Heb geschiedenis en filosofie gestudeerd en werk als docent geschiedenis in het volwassenenonderwijs.

D66 staat voor vertrouwen hebben in elkaar. Vertrouwen hebben in bewoners en hen verantwoordelijkheid geven. Een gemeente die verantwoordelijkheid neemt, alle belangen goed weegt, er voor zorgt dat niemand aan z’n lot overgelaten wordt en daarmee vertrouwen verdient.

Ido neemt tijdelijk het werk van Mirjam Gietema over tot 4 september 2023.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het basketbalveld in het Noorderplantsoen om daar lekker te sporten, met veel bekenden in een prachtige groene omgeving.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Ik wil een stad waar de bewoners in samenspraak met het stadsbestuur hun omgeving vormgeven. Een gezonde groene stad die mensen uitnodigt om te bewegen.
Een stad met het beste onderwijs voor jong en oud.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Hyperion van Dan Simmons. Een episch science-fiction verhaal waarin de mensheid het melkwegstelsel heeft gekoloniseerd, maar ondertussen wel volledig afhankelijk is geworden van kunstmatige intelligenties, die niet het beste met de mensheid voor hebben.