Bregje Hoed

Hier ziet u Bregje Hoed. Beeld: Eigen foto

Introductie

  • 24 jaar
  • Zevenaar
  • Groningen
  • Zij/haar

Sinds december 2022 mag ik fractiemedewerker zijn voor D66 Groningen. Dit houdt in dat ik niet alleen de fractie ondersteun in vergaderingen en met hun beleid, maar ook verantwoordelijk ben voor de communicatie via onze website en sociale media.

In 2021 was ik zo onder de indruk van het optreden van Sigrid Kaag rondom de Tweede Kamerverkiezingen dat ik besloot lid te worden van D66. Ik ben toen meteen actief aan de slag gegaan als vrijwilliger bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en heb ik kort in het afdelingsbestuur gezeten met als portefeuilles communicatie en jongeren.

Ik kom oorspronkelijk uit de Achterhoek en ben in 2017 naar Groningen gekomen voor mijn studie. Ik heb hier aan de universiteit Engels gestudeerd en onderzoek gedaan naar Middeleeuwse literatuur. Het is heel interessant om te zien hoe de politieke zetten van toen nog steeds inzetbaar zijn voor mijn werk nu.

Ik ben inmiddels een aspirant-Stadjer en zie mijzelf niet snel meer uit Groningen vertrekken. Ik ben verliefd op deze bruisende stad en zet mij vol trots in om de gemeente nog mooier te maken.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek(ken) in Groningen is het Noorderplantsoen en het Stadspark. Ik vind het prachtig om te zien hoe de openbare ruimte kan functioneren als plek om samen te komen en te genieten van de mooie natuur die zelfs in zo’n grote stad als Groningen te vinden is. En uiteraard geniet ik hier ook graag van de zon met vrienden.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik kan mij heel goed vinden in het huidige motto van D66: “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen”, en in het idee achter het sociaal-liberalisme. Ik geloof in het bieden van kansen aan iedereen, waar je wieg ook heeft gestaan. Iedereen moet van mij dezelfde kansen kunnen krijgen in hun leven. Echter, je moet wel vrij kunnen zijn om deze kansen zelf te grijpen, of een ander pad in je leven te kunnen kiezen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, wat een ander daar ook van vindt.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik lees als oud Engels student natuurlijk erg veel en dus is het moeilijk een favoriet boek te kiezen. Echter, als ik er toch een paar zou mogen kiezen, zijn dat Pachinko van Min Jin Lee, The God of Small Things van Arundhati Roy en The Invention of Wings van Sue Monk Kidd. Ik houd van Own Voices-boeken waarin ik iets leer over het perspectief van anderen.

Oh, en een special mention voor Aurora Leigh van Elizabeth Barrett Browning. Een boek uit de 19e-eeuw wat volledig in dichtvorm is geschreven. Het mooiste boek dat ik tijdens mijn studie heb moeten lezen!