Vrij van zorgen over zorg

Beatrixziekenhuis, Gildenwijk Beeld: Dick Bosch

Een vrije samenleving begint bij een goede gezondheid. We nodigen Gorcumers daarom zoveel mogelijk uit tot een actieve en gezonde levensstijl. En als je niet gezond bent, dan word je zoveel mogelijk geholpen, zodat ook jij zoveel mogelijk vrij kunt zijn.

Vroeg of laat krijgen alle Gorcumers te maken met gezondheidsproblemen. Als dat moment zich aandient moet toegankelijke en kwalitatieve zorg beschikbaar zijn. Zodat niemand een belemmering voelt om naar de dokter te gaan. En zodat inwoners met psychische klachten vanaf de eerste signalen de beste zorg krijgen, zonder wachtlijsten.

We investeren in brede gezondheidswinst voor alle Gorcumers. Laagdrempelig én dichtbij. Zodat onze ouderen voldoende aandacht krijgen in het verpleeghuis. Zodat thuis- en mantelzorgers tijd hebben voor jou. En zodat je diploma, salaris of voertaal niet bepalend zijn voor de zorg die je krijgt.

Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’. Schone lucht, voldoende sporten en geestelijk welzijn zijn het startpunt van een gezond leven. Wij helpen Gorcumers op weg om gezonde keuzes te maken. Voorkomen is beter dan genezen. Dat is het beste medicijn voor een vrije samenleving.

Kandidaten D66 Gorinchem

In het hoofdstuk ‘Samen Zorgen’ van het verkiezingsprogramma vind je al onze standpunten over dit thema.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.