Met een eerlijke baan ben je pas echt vrij

Bedrijventerrein, Gorinchem-Oost Beeld: Dick Bosch

Ben je echt vrij als je drie banen nodig hebt om rond te komen? Als je een vaste baan wilt, maar iedere keer weer alleen een flexcontract kunt krijgen? Of als je als zzp’er onzeker bent over je inkomen bij een crisis?

Werk laat mensen het beste uit zichzelf halen. Een eerlijk inkomen zorgt ervoor dat Gorcumers vrijer en gelukkiger zijn. Wij willen de ongelijkheid tussen werkenden verkleinen. De muren tussen mensen met en zonder zekerheid slopen. Want alle Gorcumers verdienen een kans om te bouwen aan een mooie toekomst.

Soms staan Gorcumers ongewild op afstand van de arbeidsmarkt. Anderen verliezen hun baan of willen zich laten omscholen. Wij helpen onze inwoners bij het vinden van passend werk.

Als het (tijdelijk) niet lukt om aan de bak te komen, mag je rekenen op een sociaal vangnet. Als het aan ons ligt leeft niemand in Gorinchem onder de armoedegrens. We maken ons in het bijzonder sterk voor de aanpak van kinderarmoede. En voor Gorcumers met schulden hanteren we een menswaardige schuldhulpverlening.

Kandidaten D66 Gorinchem

In het hoofdstuk ‘Eerlijk Werken’ van het verkiezingsprogramma vind je al onze standpunten over dit thema.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.