Vrij om overal jezelf te zijn

Regenboogbankje, Buiten de Waterpoort Beeld: Dick Bosch

Ben je écht vrij als je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatie, omdat je een ‘niet-Nederlands klinkende’ achternaam hebt? Als je op school niet uit de kast durft te komen? Of als je als vrouw de top nog niet kunt bereiken?

In Gorinchem moet je altijd en overal jezelf kunnen zijn, ongeacht je levensstijl of opvattingen. Vrijheid is een universeel recht en daar maken wij ons lokaal sterk voor. Door emancipatie aan te jagen, drempels weg te nemen en springplanken te bieden werken we aan gelijkwaardigheid voor alle Gorcumers.

Wij voelen ons thuis in de stad van tolerantie, maar dat is geen reden om tevreden achterover te leunen. Homohaat, discriminatie, racisme en genderongelijkheid zijn nog niet overwonnen.
 
De geschiedenis leert dat de aanpak van ongelijkheid een lange mars is. En dat er sprongen worden gemaakt als mensen van zich laten horen. Dat zullen wij altijd blijven doen. Hier in Gorinchem en daarbuiten.

Kandidaten D66 Gorinchem

In het hoofdstuk ‘Harmonieus Samenleven’ van het verkiezingsprogramma vind je al onze standpunten over dit thema.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.