Vrij om te ondernemen en innoveren

Piazza Centre, Gildenwijk Beeld: Dick Bosch

Of het nu gaat om het koffietentje om de hoek, de fietsenmaker of de app die klein begint en uitgroeit tot een miljoenenonderneming. Wij laten iedere ondernemer vrij te ondernemen en te innoveren. Dat is goed voor de werkgelegenheid, welvaart en toekomst van onze stad.

In een snel veranderende wereld grijpen ondernemers kansen. Baanbrekende innovaties ontstaan niet door strenge regels uit het stadhuis of veel Haagse invloed. Door jou als ondernemer vrij te laten, stimuleren we jouw creativiteit. Wij omarmen ondernemersinitiatieven en slaan een brug tussen het stadhuis en het bedrijfsleven.

In Gorinchem verdient iedereen letterlijk de ruimte om te ondernemen. We helpen ondernemers aan (kantoor)ruimte voor start-ups, scale-ups en het MKB. Ook zorgen we voor een goede infrastructuur, zowel fysiek als digitaal. Zo verbeteren we het vestigingsklimaat voor ondernemers.

Een bloeiende economie draait op grote en kleine ondernemers. Ze brengen een divers aanbod aan producten, diensten en banen. Als sociaalliberalen springen we daarvoor in de bres. Zeker als ondernemingen bijdragen aan onze ambities op het vlak van duurzaamheid. We zetten in op een sterke, duurzame economie die Gorinchem welvaart biedt voor de toekomst.

Kandidaten D66 Gorinchem

In het hoofdstuk ‘Eerlijk Werken’ van het verkiezingsprogramma vind je al onze standpunten over dit thema.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.