Sarah Berckenkamp

Sarah Berckenkamp - Beeld: Liesje Brockley

Online ondernemer, interim-manager en presentator, geboren en getogen in Goes tot mijn 20e en nu inmiddels 15 jaar inwoner van Amsterdam, ik bezoek Goes nog regelmatig om mijn moeder en vrienden op te zoeken en van de stad te genieten.

  • 37 jaar
  • Goes
  • Amsterdam
  • Zij/haar

Toen ik klein was, ging ik altijd op zoek naar kunst en cultuur, ik was dol op ballet, ik kwam graag in ’t Beest, de Mythe (ik heb de opening nog meegemaakt) en daarvoor de Prins van Oranje.
Ik was vroeger ook regelmatig in de bibliotheek te vinden en ik was heel blij met de komst van de Koperen Tuin op die mooie locatie, ik ga er altijd eventjes heen als ik in Goes ben. Maar ik plande vroeger ook onze vakantie om de kermisweek heen en ging heel graag uit in El Toro en La Strada.

Vanaf mijn 8e was ik actief voor mijn turnvereniging Forza Gymnastica, eerst om zelf te turnen maar daarna ook als voorzitter van de jongerencommissie en trainer. Ik vond het een ontzettend fijn thuis waar ik echt mezelf kon zijn, ben daar nog steeds erg dankbaar voor en dat wens ik echt ieder kind toe bij het opgroeien.

Uiteindelijk heeft de liefde voor kunst en cultuur me naar Amsterdam getrokken en ik blijf hier graag. Mijn inzet als lijstduwer is voornamelijk als steun voor mijn partij en mijn geboortestad. Ik ben de afgelopen 6 jaar in diverse rollen actief geweest voor D66 en in die periode heb ik ook zitting gehad in de Gemeenteraad en de Stadsdeelcommissie West.

Lievelingsplek in de Gemeente

Zwemmen in het kanaal, wandelen door de stad waar heel veel ondernemers met hart en ziel voor hun zaak werken, genieten van de rust van de Veste, de prachtige gebouwen langs de kade bewonderen, weer terug zijn in mijn ouderlijk huis, de fietstocht naar het Goese Sas of het Katseveer, de vlaggetjes tijdens Koningsdag bekijken in Kloetinge.

Favoriete boek

De Napolitaanse Romans van Elena Ferrante, mooie verhalen van twee opgroeiende meisjes die elkaar en vooral zichzelf erg uitdagen.

Culturele event

De tentoonstelling van Goes Couture in het Stadhuis afgelopen september, heel erg mooi!