Update: wat gebeurt er nu?

De eerste week volle week na de verkiezingen is alweer verstreken. We moesten allemaal even bijkomen want we gaan met maar liefst 4 zetels deze nieuwe raadsperiode in. Wat is nu de status en wat gebeurt er de komende periode?

Benoeming

Arjen Mehlkop, Mariska van den Hoogen, Anke Sonnemans en Laurens Hoetink hebben inmiddels hun handtekening onder hun benoeming gezet en op woensdag 30 maart worden zij geïnstalleerd als raadslid. Dit is een openbare bijeenkomst die om 20.00 uur start in de raadszaal.

Afscheid Paul Wessels

De dag daarvoor, op 29 maart, is er nog een bijzondere raadsvergadering. De ‘oude’ raad neemt dan afscheid. Dat is tevens het moment dat onze Paul Wessels, na 44 jaar, afscheid van de actieve politiek neemt. Ook deze bijeenkomst is openbaar en start om 20.00 uur in de raadszaal. Bij beide bijeenkomsten is iedereen van harte welkom!

Tussenstand formatie

Het CDA is in Gennep als grootste partij geëindigd. Op basis van deze uitslag hebben zij het voortouw genomen om op zoek te gaan naar partners. Hiertoe hebben eerste informatieve overleggen plaats gevonden tussen het CDA en de andere partijen. Tijdens dit overleg hebben wij als D66 Gennep heel duidelijk aangegeven dat wij een plek in de coalitie willen. Het CDA heeft aangegeven op 30 maart – wanneer de nieuwe raad geïnstalleerd wordt – te communiceren hoe zij het proces verder willen vormgeven. Nog een paar dagen geduld dus!