Paul Wessels overleden

Met diepe droefheid delen wij het bericht dat op de dag van het afscheid van Nol van Est, zijn politieke metgezel en maatje van het eerste uur, Paul Wessels ons ontvallen is.

Afscheid raadslid Paul Wessels Gennep

Beeld: D66 Gennep

Raadslid, provinciale staten en 2e kamer

Paul, geboren en getogen Gennepenaar, heeft sinds 1969 een actieve rol gespeeld voor D66 in de lokale, regionale en landelijke politiek. Gedurende 25 jaar heeft hij zich met onvermoeibare toewijding ingezet voor D66 als raadslid. Hij bekleedde de functie van wethouder van 1988 tot 1994 en was een gewaardeerd lid van de provinciale staten van 1999 tot 2011. Ook heeft hij een half jaar lang zijn stem laten horen in de Tweede Kamer.

Verschil maken

Als politicus stond Paul altijd klaar voor de inwoners; hij wilde een verschil maken in mensenlevens. ‘Beschermen’ was de rode draad in zijn politieke werk, of het nu ging om onze unieke flora en fauna, ons gemeentelijk erfgoed, of om kwetsbare jongeren en mensen die het moeilijk hadden.

“Pensioen”

In 2022 nam Paul afscheid als actief politicus, maar zijn interesse en politieke betrokkenheid bleven. Met raad en daad stond hij de fractie bij en waar zijn gezondheid het toeliet, sloeg hij geen vergadering of bijeenkomst over.

Nalatenschap

Wij zullen Paul herinneren als een bevlogen, liefdevolle, zorgzame sparringpartner en verhalenverteller. Zijn nalatenschap zal voortleven in onze harten en ons werk. Wij wensen Ans, zijn familie, vrienden en allen die Paul gekend hebben veel kracht toe in deze moeilijke tijd.