D66 Limburg Regiocongres in Gennep: Verbinding, Vernieuwing en Natuurbewustzijn

Op 23 maart kwam de D66-gemeenschap van Limburg in Gennep samen voor een dag vol inspiratie, democratische betrokkenheid en aandacht voor lokale kwesties. Het regiocongres, gehouden in het Wijkcentrum van Ons Gennep, bracht leden en sympathisanten bijeen voor een evenement dat verder ging dan alleen politiek.

Welkomswoord

Het programma begon met een hartelijke verwelkoming van de fractievoorzitter van D66 Gennep, die de toon zette voor een dag vol activiteiten en discussies. Naast de formele agenda was er ruimte voor informele interactie.

Verkiezingen

Een van de hoogtepunten van het congres was de bestuursverkiezing, waarbij kandidaten zich presenteerden voor belangrijke posities zoals het voorzitterschap en de rol van penningmeester. Dat er meerdere sollicitanten voor deze functies zijn is een goed teken en mooi dat deze keuze voor het vormgeven van de toekomst van D66 Limburg in Gennep gemaakt is.

IVN

Naast politieke aangelegenheden stond het congres ook in het teken van natuur en duurzaamheid. Een vrijwilliger van IVN Natuureducatie gaf een inspirerende sessie, waarbij de deelnemers werden uitgedaagd om op een interactieve manier in gesprek te gaan over natuur en duurzaamheid. Deze sessie bood niet alleen inzicht in complexe milieuvraagstukken, maar gaf ook praktische handvatten voor het overbrengen van deze kennis naar een breder publiek.

verbinding, vernieuwing en natuurbewustzijn

Het Regiocongres van D66 Limburg was dus meer dan alleen een politieke bijeenkomst. Het diende als een platform voor verbinding, vernieuwing en natuurbewustzijn. Door verschillende aspecten van de samenleving samen te brengen, wist het congres een breed scala aan onderwerpen en belangen te adresseren, wat de diversiteit en inclusiviteit van de partij weerspiegelde. Met een sterke focus op lokale betrokkenheid en actief burgerschap, belooft D66 Limburg een positieve impact te blijven hebben, zowel binnen de politiek als daarbuiten.