Ondernemen voor de toekomst

Beeld: Fauxels

Of het nu gaat om het koffietentje om de hoek, de fietsenmaker of de app die klein begint en uitgroeit tot een miljoenenonderneming. Wij laten iedere ondernemer vrij te ondernemen en te innoveren. Dat is goed voor de toekomst van ons land.

In een snel veranderende wereld grijpen ondernemers kansen. Baanbrekende innovaties ontstaan niet door strenge regels of veel politieke invloed. Door jou als ondernemer vrij te laten, gebruiken we optimaal jouw creativiteit.

Bedrijven die getroffen worden in de coronacrisis helpen we. Nu met noodsteun. Omdat we elkaar straks broodnodig hebben Nederland weer vooruit te brengen. Het eerlijke verhaal is ook dat niet ieder bedrijf het zal redden, maar we laten jou en je werknemers niet vallen. En helpen naar ander werk.

We stimuleren en passen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) toe. 
We letten als gemeente Gemert-Bakel bij inkoop niet alleen op de prijs van wat we kopen, maar ook op de effecten op milieu en sociale aspecten. Deze vorm van werken stimuleren we ook bij lokale ondernemers. We bevorderen het sociaal ondernemerschap en promoten duurzaamheidscertificering voor horeca en recreatielocaties.

We helpen actief in het omvormen van bedrijven in de agrarische sector naar een duurzamere bedrijfsvoering of in de transitie naar nieuwe duurzame functies. In het nieuwe regeerakkoord is hierover landelijk nieuw beleid geformuleerd dat wij lokaal verder willen door vertalen.   

In Gemert-Bakel bestaat een groot ondernemend, initiërend en organiserend vermogen en daar mogen we trots op zijn. Trots op zijn, zuinig op zijn, maar vooral ook verder willen stimuleren en ondersteunen.

In Gemert-Bakel bestaat een groot ondernemend, initiërend en organiserend vermogen en daar mogen we trots op zijn. Trots op zijn, zuinig op zijn, maar vooral ook verder willen stimuleren en ondersteunen.

Toont 1 van 1


Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.