Frances Dekker

Beeld: Kuppens fotografie

Raadslid

  • 54 jaar
  • Vlaardingen
  • Gemert
  • Zij/haar

Ik ben geboren en getogen in Vlaardingen en woon sinds maart 2020 in Gemert.
Ik heb al veel uiteenlopende dingen gedaan in mijn leven; van programmeur, hondenuitlaatservice, zangeres, dirigent, ass. Bedrijfsleider Praxis tot servicemonteur bij Saval brandbeveiliging nu
Ik mag graag klussen en daarom begon ik in januari 2021 de vrijwilligersorganisatie Handig Voor Elkaar. Daar help ik mensen, die het zelf niet kunnen of een kleine portemonnee hebben, met kleine klusjes in huis. En nu ben ik dan ook kandidaat-raadslid en ik heb er zin in!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik moet m’n weg nog een beetje vinden in Gemert-Bakel, zeker in de kleinere dorpskernen, maar ik zit heel graag op het Ridderplein op een terras met uitzicht op het kasteel; lekker mensen kijken…

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik gun Gemert-Bakel een open en transparant bestuur waarin de inwoners inspraak hebben.
In de korte tijd dat ik bij de politiek betrokken ben, verbaas ik me over de vele reparatiebesluiten die genomen moeten worden. Dit moet toch beter kunnen.
Ook vind ik het wonderlijk dat het college de raad heel laat informeert, waardoor de raad eigenlijk alleen maar voor of tegen kan stemmen en niet meer over de inhoud van het besluit kan meedenken.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer werk maken van burgerparticipatie
  • Geen ad hoc beleid, maar beleid vanuit een lange termijn visie.
  • Politiek bedrijven vanuit samenwerking en verbinding.

Wat betekent D66 voor jou?

De slogan van D66 ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ past mij erg goed. Iedereen mag er zijn, zonder oordeel. Ook moet iedereen dezelfde kansen krijgen op school en werk.
Op het gebied van zelfbeschikking heb ik van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk dat kan zijn.