Willem van Lieshout

Willem van Lieshout - Willem van Lieshout - Beeld: D66 Geldrop-Mierlo

D66 Geldrop-Mierlo stelt voor: Willem van Lieshout

  • 42 jaar
  • Geldrop

Geboren en getogen Geldroppenaar Willem van Lieshout heeft een consultancybureau en verzorgt de re-integratie en baanbegeleiding voor mensen. Dat was niet vanzelfsprekend, want na de Geldropse basisschool en het Strabrecht College ging hij naar de PABO in Helmond. Hij heeft 15 jaren met veel plezier in het onderwijs gewerkt als leerkracht en leidinggevende.

Daarnaast is hij een echte verenigingsman en jarenlang actief bij Voetbalvereniging Geldrop, waar hij ooit in de F4 als keeper begon: “Maatschappelijk betrokken zijn is altijd belangrijk geweest voor mij. Door actief te zijn in de politiek kan ik dat ook mede vormgeven.”

Mijn keuze voor D66 was een logische, ik heb al vanaf mijn achttiende op de partij gestemd. Het gedachtegoed van Jan Terlouw spreekt mij als onderwijsman aan. Ik vind dat we aandacht moeten hebben voor de issues waar de jeugd tegenwoordig mee wordt geconfronteerd. Denk hierbij aan onderwijs en woningbouw voor de jongere generatie. Ook de arbeidsmarkt die versnipperd en onzeker is, waardoor het voor jongeren moeilijk kan zijn in hun inkomen te voorzien. Dit moet anders, want jongeren zijn de toekomst van ons land.”

“Ik richt me momenteel op de groei van mijn bedrijf en mijn politieke bijdrage is vooralsnog intern als partijlid van D66. Mocht het zich voordoen, dan zal ik echter graag mijn verantwoordelijkheid nemen voor de gemeente Geldrop-Mierlo. Met plezier!”