Femke Zeedijk – Raeven

Femke Zeedijk - Beeld: D66 Geldrop-Mierlo

D66 Geldrop-Mierlo stelt voor: Femke Zeedijk

  • 48 jaar
  • Geldrop

De van oorsprong Utrechtse Femke – business development manager bij ASML – kwam voor de liefde naar Brabant: “Mijn man was piloot en vloog vanaf Weeze. Daarom keken we voor een woning naar de oostkant van Eindhoven en kwamen zo in Geldrop uit. Daar wonen we sinds 2004. Door onze kinderen raakte ik al snel betrokken bij het lokale in Geldrop, via scholen en sportclubs. Tegelijkertijd won landelijk het populisme terrein. Als stem daartegen ben ik in de politiek gestapt. Ik heb een affiniteit met onderwijs. Met D66 wil ik me inzetten voor passend onderwijs voor iedereen, dichtbij huis. Kijken of kwetsbare kinderen op alle niveaus hier in onze gemeente Geldrop-Mierlo les kunnen krijgen.”

“Ik houd van de Brabantse gezelligheid. Het is een belangrijk onderdeel binnen ons team als D66 Geldrop-Mierlo en iets wat ik voor onze gemeente wil behouden. Evenals het vertrouwen in de politiek. Graag wil ik daar als D66-lid aan bijdragen. Daarvoor is het bijvoorbeeld belangrijk dat processen rond besluiten die worden genomen duidelijk, transparant en concreet zijn. We moeten besluitvorming goed doen en oog hebben voor de langere termijn. Kijken naar de feiten die op tafel liggen en peilen wat betrokkenen daarvan vinden. Vervolgens een concreet besluit nemen en uitvoeren én je houden aan afspraken, zeker ook financieel.”

“Wat ik hoop te bereiken met D66 is dat inwoners van Geldrop-Mierlo zich daardoor meer betrokken voelen bij gemeentebesluiten. Maar ook dat ze wat D66 betreft het gevoel hebben ‘daar zit een goed team, dat oplet waar het gemeenschapsgeld naartoe gaat en ons goed vertegenwoordigt’.”