Bepaal welke mails jij ontvangt

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 april 2015

Fleur Gräper neemt afscheid als voorzitter D66

Fleur Gräper-van Koolwijk (1974) stopt als voorzitter van het Landelijk Bestuur van D66. Vandaag is zij geïnstalleerd als lid van de Gedeputeerde Staten in de provincie Groningen. Deze functies zijn in haar ogen niet goed te combineren. “Als gedeputeerde kan ik de D66-idealen in de praktijk brengen, daar wil ik vol voor gaan.”

D66-leider Alexander Pechtold vindt het jammer dat Gräper vertrekt, maar heeft begrip voor haar beslissing. “Onder leiding van Fleur is de partij verder gegroeid, volwassener geworden en hebben we het recordaantal van ruim 25.000 leden bereikt.  Met een niet aflatende inzet trok zij door het land om bestaande en nieuwe D66-afdelingen te ondersteunen. Daar heb ik veel waardering voor. Ik kijk met plezier terug op onze samenwerking en weet zeker dat zij als ervaren en gedegen politica in haar nieuwe functie veel kan betekenen voor Groningen.”

Fleur Gräper-van Koolwijk gaat in Groningen aan de slag als gedeputeerde op onderwerpen als Verkeer en Vervoer, Ruimtelijke Ordening en Sport en Cultuur. Een stevige portefeuille met een helder D66-profiel. Gräper-van Koolwijk: “In mijn nieuwe functie kan ik op een sleutelpositie werken aan de aantrekkelijkheid van mijn eigen provincie en het ten uitvoer brengen van het D66-gedachtegoed, dat is een eer en een geweldige uitdaging, maar ook een grote verantwoordelijkheid. De leden mogen terecht verwachten dat een voorzitter aanwezig en aanspreekbaar is. Met een meer dan fulltime functie in Groningen kan ik dat niet meer waarmaken. Ik zou mezelf en de partij tekort doen.”

Fleur Gräper-van Koolwijk is voorzitter sinds 9 maart 2013. Samen met het Landelijk Bestuur heeft zij gewerkt aan het verder versterken van de vereniging. Onder haar voorzitterschap heeft D66 een flinke groei doorgemaakt en is de partij door het hele land sterker vertegenwoordigd dan ooit. In de afgelopen periode is er succesvol extra ingezet op het herkennen en begeleiden van politieke talenten. Ook zijn veel leden op diverse gebieden opgeleid en getraind.

Nog voor de zomer wordt bekendgemaakt hoe de procedure voor het verkiezen van een nieuwe voorzitter wordt ingericht. Tot en met de uitkomst van die verkiezingen combineert Fleur Gräper-van Koolwijk beide functies, waarbij de overige leden van het Landelijk Bestuur een deel van haar taken overnemen.

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48