Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Vuurwerk

Vuurwerk

In juni 2018 maakte het kabinet bekend extra maatregelen te nemen voor een veiligere jaarwisseling. D66 is blij dat het kabinet vrijwel alle aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid overneemt. Het grote aantal slachtoffers dat ieder jaar opnieuw tijdens de jaarwisseling te betreuren is, is zeer zorgelijk.

Vrijwel alle aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) worden overgenomen door dit kabinet. Zo komen er extra maatregelen voor het veilig afsteken van vuurpijlen, wordt de opsporing naar illegaal vuurwerk versterkt en worden alle maatregelen na de komende jaarwisseling geëvalueerd.

Vuurpijlen

Vooral vuurpijlen zijn gevaarlijk en met deze verplichte stabilisatiekokers en vuurwerkbrillen kunnen de risico’s op ongevallen verminderd worden. Daarnaast pleitte D66 al langer voor het steviger aanpakken van gebruik en bezit van illegaal vuurwerk. Daar is ook Europese samenwerking hard nodig, want zwaar vuurwerk komt vaak uit het buitenland. Het kabinet heeft nu toegezegd daarmee aan de slag te gaan.

Lokale keuzevrijheid

D66 vindt het daarnaast belangrijk dat gemeenten meer ruimte en vrijheid krijgen om ook lokaal maatregelen te nemen, zoals een algeheel vuurwerkverbod. Daar hebben gemeenten zelf ook om gevraagd en dat missen wij nu nog in de plannen. In kleine gemeenten of op het platteland zijn er hele andere problemen dan in grote steden. Burgemeesters moeten zelf kunnen bepalen of ze vuurwerkvrije zones of een algeheel verbod willen invoeren.

Laatst gewijzigd op 8 juni 2018

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48