Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Transparantie financiering religieuze instellingen in Nederland

D66 wil dat religieuze instellingen in Nederland transparant zijn over van wie zij financiering ontvangen, zowel vanuit Nederland als vanuit het buitenland. Financieringsstromen vanuit dubieuze buitenlandse regimes of organisaties kunnen tot gevolg hebben dat deze regimes of organisaties ongewenste invloed krijgen op lokale gemeenschappen in Nederland. Door van iedere religieuze instelling transparantie te vragen over hun financiering, kan deze ongewenste invloed vroegtijdig gesignaleerd worden en kan, wanneer blijkt dat hiermee praktijken als extremisme, het aanzetten tot haat of geweld gesteund worden, deze financiering een halt toegeroepen worden.

Laatst gewijzigd op 2 februari 2017

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48