Robert Prins

Robert Prins - Beeld: D66 Etten-Leur

Mensen intrigeren mij enorm. Beroepsmatig heb ik altijd gewerkt met de intentie om mensen vooruit
te helpen, in hun kracht te zetten. Mensen weer in zichzelf te laten geloven.

  • 44 jaar
  • Etten-Leur
  • Etten-Leur

Dit motto vind ik terug bij D66 en helemaal bij D66 Etten-Leur. Als geboren en getogen Etten-Leurenaar vind ik het enorm belangrijk dat de inwoners van Etten-Leur net zo trots op hun dorp zijn zoals ik dat kan zijn. Dat de inwoners van Etten-Leur vanuit de overheid betrokken worden en zijn bij Etten-Leur, dat iedereen kan en mag doen waar hij of zij goed in is.Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Veenputten, Broekbos. Hier werd vroeger turf gewonnen en deze putten zie je hier nog duidelijk. Je kan vanuit het Broekbos een korte wandeling van 7 kilometer lopen, genaamd “Het Molenpad”. Deze wandeling is bijzonder rustig in een bijzonder mooi gebied van Etten-Leur. Voor mij de ideale plaats om heerlijk te kunnen ontspannen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

ln mijn visie die ik bij D66 Etten-Leur ook zie, is Etten-Leur niet die conservatieve gemeente waar veel initiatieven op voorhand worden afgewezen, maar de progressieve gemeente waar vooruitgang, levendigheid en ontplooien van talenten mogelijk zijn.

Waar jongeren blijven wonen omdat er veel gebeurd en waar ze hun toekomstige kinderen veilig en gezond kunnen laten opgroeien. Waar de werkende inwoner niet bang hoeft te zijn om zonder werk te komen te zitten en als dat wel gebeurd er een vangnet is.
Daar waar de senioren kunnen blijven wonen omdat er ook voor hen betaalbare woningen zijn en de juiste zorg.

Etten-Leur is voor mij een nu al schitterende plaats om in te kunnen wonen en werken met een gigantische potentie om het nog mooier, fijner en leuker te maken voor iedereen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Etten-Leur mag nog meer gaan leven. De Etten-Leurenaar is sociaal en zorgt voor elkaar. Dit gebeurt nu al. De overheid mag dit nog meer faciliteren, nog meer stimuleren. Vanuit meer vertrouwen vanuit de overheid in de inwoners. Vanuit nog meer lef. Laten we van Etten-Leur de sociaalste, fijnste, bruisendste en meest groene gemeente maken. Door vertrouwen, verbinden en lef.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik zocht een partij die mensen ziet als individu. Die mensen die hulp nodig hebben ook hulp aanbiedt. Maar ook een partij die mensen in hun waarde laat. Ook als de maatschappij dat misschien anders ziet. Zolang die mensen geen gevaar zijn voor zichzelf of een ander moet dat kunnen en moet de maatschappij daar ruimte voor bieden.

Veel partijen op mij zoektocht lieten vaak mensen in mijn ogen aan hun lot over. Dit onder het mom “vrijheid” of “marktwerking”. Aan de andere kant kwam ik veel partijen tegen die hun eigen waarheid weer wilden opleggen aan anderen. Dit vond en vind ik erg benauwend.

D66 was de enige partij waarbij ik zag dat mensen authentiek worden behandeld. Als een individu, een persoon. Waar mensen recht hadden op ontplooiing, ontwikkeling. Waar we als maatschappij elkaar helpen.

Deze waarden en norm vind ik als persoon ook enorm belangrijk. Juist daarom is D66 de partij die mij past.

Wat is je favoriete boek en waarom?

“De helaasheid der dingen” van Dimitri Verhulst.

De melancholie en nostalgie die vanuit dit boek spreekt. De zwarte humor van Verhulst. De briljante beschrijving hoe Dimitri in het Belgische dorp Reetveerdegem opgroeit tussen zijn drinkende en gokkende ooms. Hoe hij en zijn ooms zich in deze omgeving op hun manier staande proberen te houden. Dimitri die uiteindelijk jaren later vader wordt.

De ideale setting voor een boek wat mij betreft. Voor de niet-lezer maar wel filmliefhebber is dit boek in 2008 op een prachtige manier verfilmd.

Laats bezochte culturele event?

Samen met mijn vriendin bezoek ik heel graag de Kunsthal in Rotterdam. Zij weten ons vaak te verrassen met een divers kunstaanbod. Een heerlijke middag ontspanning. Naast musea zijn wij fervent festivalbezoeker. Van de Zwarte Cross tot Graspop en van Popelucht tot Daylight.