Willemijn Aerdts

Beeld: Martijn Beekman

Als Willemijn Aerdts iets heeft meegenomen uit haar jaren als onderzoeker, dan is het wel het belang van goede wetgeving. Als jurist past het toetsen van wetgeving op rechtmatigheid, uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid haar dan ook goed.

  • 41 jaar
  • Ermelo
  • Den Haag

Willemijn zet zich in voor een veilig klimaat voor iedereen. Als wetenschapper houdt ze zich al jaren bezig met veiligheid in de meest klassieke zin van het woord. Maar een veilig klimaat voor iedereen gaat ook over de andere betekenissen van veiligheid en klimaat. Daarom maakte Willemijn zich als voorzitter van het Els Borst Netwerk hard voor sociale veiligheid, zowel binnen de politiek als binnen de D66 vereniging. En een veilig klimaat heeft natuurlijk ook met klimaatveiligheid op de lange termijn te maken.

Willemijn Aerdts: “Ik heb gezien en ervaren hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen herkennen in de politici die jou vertegenwoordigen; representatie doet ertoe.” Willemijn wil nu zelf een belangrijke rol spelen in die representatie. Zo hoopt ze als jonge werkende vrouw en moeder te laten zien dat je ook senator kan zijn. Daarnaast wil Willemijn vanuit de Eerste Kamer in gesprek gaan met de mensen die geraakt worden door de wetgeving, maar ook met de mensen die de wetgeving dagelijks uitvoeren.