Paul Huisman

Paul Huisman - Beeld: Marcel J. de Jong

Ik wil ervoor gaan dat iedereen in Drenthe kan meedoen. Daarnaast wil ik als familie-ervaringsdeskundige het stigma op psychische problemen tegengaan.

  • 36 jaar
  • Meppel
  • Beilen

Mijn naam is Paul Huisman. Ik ben 36 jaar en sinds 2019 woon ik met mijn vrouw en drie kinderen in Beilen. Ik speel waterpolo en in het dagelijks leven werk ik in de ggz.

Ik heb een persoonlijke missie: ervoor zorgen dat mensen die het moeilijk hebben makkelijk hun weg kunnen vinden naar hulp. Drenthe is een prachtige provincie. Tegelijkertijd is het ook de provincie van armoede, werkuitval, mishandeling en psychische problemen. Vaak van generatie op generatie doorgegeven. Ik heb een ontzettende drive dat te doorbreken.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij: optimistisch in het leven staan, zelf keuzes kunnen maken en elkaar helpen zelf verantwoordelijk te zijn. Ik wil ontzettend graag vanuit die uitgangspunten bijdragen aan een duurzame en sociale toekomst voor onze provincie.

Wat zijn drie zaken die jij wilt veranderen?

De provincie kan helpen met de ontwikkeling van informele zorg en aandacht voor elkaar.

  • Preventie
  • Gezonde leefstijl
  • Aandacht hebben voor de ander.

Lievelingsplek in Drenthe (en waarom?)

De bibliotheek. Ik ben een ontzettend grote leesfan en ga elke week naar de bibliotheek voor nieuwe boeken voor mij en mijn kinderen.

Wat is je favoriete boek
(en waarom?)

Een van de mooiste boeken die ik heb gelezen, is Het fantoom van Alexander Wolf geschreven door Gajto Gazdanov. Prachtige mix van filosofie en een detective over de Russische ballingschap in Europa in de jaren 1930.

Laatst bezochte event?

Mijn laatst bezochte event is onze waterpolowedstrijd in Smilde tegen Groningen die we helaas zo dik verloren hebben, dat ik de uitslag niet eens ga noemen hier.