Jolet Dingen–de Vries

Jolet Dingen - Beeld: D66

De Drent leeft in naoberschap, in normaal doen met elkaar. Ik kan me prima vinden in dat streven naar een duurzame samenleving, in hoe we omgaan met onze energie, de omgeving, met elkaar en vooral: de mens met zichzelf.

Een halve eeuw geleden ben ik geboren bij de zeedijk in Groningen. Nu woon ik al een kleine twintig jaar op een strook potklei in Roden, in de gemeente Noordenveld.
In Roden ben ik trots op het budget neutrale inzamelen van plastic, metalen en drankenkartons (PMD). Noordenveld zamelt inmiddels circa 300 ton PMD in. Dat heeft de Drent voor mekaar. Daarnaast hebben we in Roden drie jaar geleden eetcafé MensA opgericht met de hulp van een viertal (gemeentelijke) organisaties; nieuwkomers en Drenten met z’n veertigen aan lange tafels, de vieze borden brengen mensen zelf naar de keuken. Kunnen ze meteen aan de kok om het buitenlandse familierecept vragen. In Roden is ook het Taalhuis opgericht, waar mensen vaardigheden op het gebied van Taal kunnen leren of oppoetsen – een prachtig initiatief voor en door Noordenvelders.
Als docent Talen en Zorg werk ik al jaren op een grote Groenschool met een belangrijke streekfunctie. Leerlingen en studenten zoveel mogelijk leren te vertrouwen op hun eigen kracht, maar ze ook een handje helpen als dat (even) niet lukt. Ik zet mij binnen mijn school in voor allerhande zaken: van aandacht voor de (Drentse taal) tot natuur-inclusieve landbouw, van aandacht voor recyclen tot Drentse festivals.
D66 wil met Drentse onderwijsinstellingen en innovatieve bedrijven in het Noorden duurzame projecten en experimenten opzetten, ook om jong talent in de regio vast te houden.
D66 wil dat mensen in de provincie kunnen wonen, werken, er hun vrije tijd kunnen doorbrengen. Veel (jonge) Drenten wonen op de ruimte. D66 streeft naar optimale bereikbaarheid met fietsen bij busknooppunten en een belbus.
In je vrije tijd eropuit om nieuwe ideeën op te doen! D66 wil aandacht voor innovatieve kunstprojecten en festivals, met aandacht voor iedereen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt.
Drenthe verdient D66! We vertrouwen op de eigen kracht van mensen, helpen een handje waar nodig, geloven in internationaal denken, streven naar een duurzame samenleving met gedeelde waarden in naoberschap. Met plezier zet ik mij hier de komende jaren voor in!