Wat doen raadsleden nog meer naast vergaderen?

Soms lijkt het wel of we als raadsleden alleen maar stukken aan het lezen zijn of eindeloos vergaderen. Zeker na de lange vergaderingen die we hebben gehad over de begroting en de plannen voor volgend jaar. Maar het raadswerk is nog zoveel meer! Afgelopen zaterdag (25 november) waren er bijvoorbeeld vier activiteiten waar we als raadsleden graag bij wilden zijn.

Orange the world

De dag begon voor Marieke om 9.00 met het hijsen van “The Orange the World” vlag bij de ingang van het gemeentehuis. ‘Orange the World’ is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode onder andere gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, wordt er geld ingezameld en vinden er debatten en lezingen plaats. De gemeente Dongen steunt deze actie. In Dongen kleuren het Looiersplein, de Oude Kerk en de brug in de Beljaart in deze periode daarom oranje.



Kortom; ons raadslidmaatschap brengt ons op allerlei plekken in de gemeente Dongen en daarbuiten. We vinden het dan ook heel belangrijk om niet alleen achter ons bureau of van uit de bankjes in de raadszaal ons werk te doen. We gaan altijd graag in gesprek om te horen wat er leeft en wat u belangrijk vindt.

Helpen met de Voedselbank

Ondertussen hielpen Ulas, Gitta en Henriet de Voedselbank een handje tijdens de publieksactie. Drie dagen lang staan vrijwilligers in supermarkten en vragen klanten of zij een product willen doneren aan de Voedselbank. De gedoneerde producten worden in de winkel verzameld en vervolgens verspreid over de voedselpakketten. Op die manier kunnen klanten direct doneren aan inwoners en gezinnen die de Voedselbank nodig hebben. Een onwijs mooie actie waar hartverwarmende reacties op komen.

Op pad in de regio

Naast dat wij ons inzetten voor Dongen, werken we ook samen met de andere D66 afdelingen in de regio Midden Brabant. We helpen elkaar en trekken gezamenlijk op tijdens landelijke of provinciale verkiezingen bijvoorbeeld. Zaterdag was er weer een regionale afdelingsvergadering waar Marieke naartoe is gegaan. We blikten terug op de landelijke verkiezingscampagne en keken vooruit hoe we het komende jaar willen samenwerken.

Oplevering restauratie torenspits St. Joseph

Feestelijke oplevering restauratie torenspits St. Joseph
Helaas kunnen we niet overal tegelijk zijn. Want ondertussen werd in de St. Josephstraat, de feestelijke oplevering van de torenspits van de voormalige St. Josephstraat gevierd. Tussen 2020 en 2023 is er door 20 leden van de restauratiewerkgroep van heemkundekring De Heerlyckheit hard gewerkt aan de restauratie van de torenspits van de voormalige St Josephkerk. Bij de restauratie waren vrijwilligers van de heemkundekring, diverse bedrijven en de gemeente Dongen betrokken. In het verlengde van deze feestelijke oplevering heeft de Heemkundekring ook stilgestaan bij de voltooiing van het hekwerk van park Vredeoord en de nieuwe locatie van de mozaïeken van het Cambreurcollege. We waren er niet bij, maar feliciteren de Heemkundekring met hun mooie werk.

Niet alleen achter ons bureau

Kortom; ons raadslidmaatschap brengt ons op allerlei plekken in de gemeente Dongen en daarbuiten. We vinden het dan ook heel belangrijk om niet alleen achter ons bureau of vanaf onze plaats in de raadszaal ons werk te doen. We gaan altijd graag in gesprek om te horen wat er leeft en wat u belangrijk vindt.