Persbericht

Tijdelijke vervanging D66 raadslid Joeri de Jong door Henriet Jespers van Dongen.

Ziekteverlof.

DONGEN– 1 juni 2023 – Raadslid namens D66, Joeri de Jong, legt zijn raadslidmaatschap vanaf 1 juni tijdelijk neer*. Hij gaat een periode met ziekteverlof. Zijn vervangster is Henriet Jespers van Dongen, die naar alle waarschijnlijkheid in de raadsvergadering van 8 juni tijdelijk beëdigd zal worden. Henriet is nu steunfractielid en was eerder raadslid in de periode 2019 – 2022.

Tijd nodig om te herstellen

Joeri de Jong ervaart op dit moment te weinig balans in zijn werk- en privéleven en heeft tijd nodig om te herstellen. Hij vindt zichzelf daardoor ook niet in staat om zijn functie als raadslid van de gemeente Dongen naar behoren uit te voeren. Hij hoopt en verwacht na een periode van 16 weken per 21 september weer terug te keren als raadslid.

Joeri:

‘Ik wil de belangen van de inwoners van Dongen op een goede manier vertegenwoordigen in de gemeenteraad en daarbuiten. Dat lukt me nu niet op de manier zoals ik dat altijd graag wil doen. Ik ben blij met de steun van mijn medefractieleden en onze fractievoorzitter Marieke Schouten. In het bijzonder ben ik Henriet Jespers van Dongen dankbaar dat ze het raadslidmaatschap tijdelijk voor mij wil waarnemen. Ik weet dat zij en de fractie dit op een goede manier gaan invullen. Ik ga ervan uit dat deze periode van afstand mij helpt om in september weer fris terug te keren in de gemeenteraad.’

*

Raadsleden kunnen hun werkzaamheden wegens ziekte tijdelijk neerleggen voor een periode van maximaal drie keer 16 weken. Na die periode keren zij automatisch terug in de gemeenteraad.