Nieuwkomers Gitta en Ulas

Afgelopen donderdag was de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeenteraad. Gitta en Ulas nemen je graag mee in hun eerste ervaringen als nieuw raadslid! Voor hen was het namelijk überhaupt de allereerste raadsvergadering!

Hoe zijn de eerste weken geweest?

Ulas: “Mijn eerste indruk is zeer positief! Ik denk dat we in deze raad een goede representatie van Dongen hebben, met een goede mix van jong talent en ervaren politici.”
Gitta: “Na maanden intensief campagne voeren, flyeren en langs de deuren gaan, gaat nu het werk in de raadzaal beginnen. Dat is gaaf, maar ook wel spannend!”

Heb je zelf al iets ingebracht in deze raadsvergadering?

Gitta: “Ja! De inhoud van de vraag die ik stelde was niet heel spannend, maar ik vond het wel bijzonder om voor het eerst de microfoon aan te zetten en te beginnen met ‘dankuwel, voorzitter’ en dan je vraag te stellen. Even het ijs breken, dat was wel fijn.”
Ulas: “Ik heb vragen gesteld over de woningbouw aan de Noorderlaan en over de hoeveelheid sociale huurwoningen. De reden hiervoor was een onderzoek dat Trouw heeft uitgevoerd, waaruit blijkt dat twee derde van de gemeente, waaronder ook Dongen, niet voldoen aan de 30-procentnorm voor sociale huurwoningen.”

Heb je zin in de rest van de raadsperiode?

Ulas: “Heel veel! Het is hard werken, maar wel erg dankbaar. Ik geniet ervan om een steentje bij te dragen aan Dongen door het stellen van kritische vragen, te spreken met inwoners en te komen met voorstellen voor verbetering.”
Gitta: “Zeker weten. Ik ben onwijs blij met mijn portefeuille met daarin onder meer sport, cultuur, onderwijs, leefbaarheid. Allemaal onderwerpen waar veel enthousiaste en betrokken inwoners zich iedere dag weer hard voor maken. Ik kijk ernaar uit om met iedereen in gesprek te gaan en zo mijn rol als vertegenwoordiger te vervullen.”

Wat staat er op de planning?

Gitta: “De komende tijd probeer ik, in de tijd die nog overblijft naast alle raadsvergaderingen, bij zoveel mogelijk lokale organisaties, verenigingen en stichtingen op het gebied van kunst, cultuur, sport en leefbaarheid op bezoek te gaan. Een soort ‘eerste 100 dagen’ maar dan anders.”
Ulas: “Ik vind het belangrijk om te weten wat er speelt en daarop te handelen. Afgelopen week ben ik bijvoorbeeld van maandag t/m donderdag elke avond weggeweest, zoals naar de Geubel om te horen wat inwoners uit ’s Gravenmoer mee willen geven voor de nieuwe omgevingswet. Ondanks de ramadan krijg ik er energie van om hiermee bezig te zijn!”

In gesprek met Gitta of Ulas?

Wil jij met Gitta of Ulas in gesprek of heb je een vraag of een goed idee? Je kunt ze altijd een berichtje sturen via social media of per mail. De contactgegevens van onze raadsleden kun je vinden op onze website d66.nl/dongen.
Naast onze stukjes in de krant, gaan we ook graag met je in gesprek! Komende zaterdag staan we weer met de tent op het Looiersplein met de vraag: het nieuwe college wil er een extra wethouder extra, wat vindt je van vier wethouders?