Kiezers in Dongen bedankt!

Op 15 maart mochten we naar de stembus voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten én de Waterschappen. Namens D66 stond Marieke Schouten op plek 47 voor de Provinciale Staten. Dongenaar Kees de Jong stond op plek 7 van Water Natuurlijk, de partij voor de waterschappen die wij vanuit D66 steunen.

BBB de grootste D66 verliest 1 zetel.

De BBB is in heel Nederland de grootste geworden bij de Provinciale Staten verkiezing, zo ook bij ons in Brabant. Wij willen de BBB van harte feliciteren met dit resultaat! D66 heeft in de provincie helaas een zetel moeten inleveren, Water Natuurlijk kreeg er juist een extra zetel bij.

Bedankt voor uw stem!

Namens de fractie van D66 Dongen bedanken wij u voor uw stem! En hoewel er waarschijnlijk op Provinciaal niveau veel gaat veranderen, blijven wij ons samen met de Statenfractie van D66 Brabant inzetten voor de voor ons belangrijke thema’s. Natuur en een gezonde leefomgeving voor onszelf en onze kinderen staan op één. Daarnaast blijven wij ons inzetten voor voldoende betaalbare woningen, het uitbreiden van het openbaar vervoer en voor gelijke kansen voor iedereen. Juist in deze moeilijke tijden, waarin het voor steeds meer mensen lastig is om hun hoofd boven water te houden.

Brabant op slot

Misschien heeft u het wel gelezen, de mededeling dat Brabant ‘op slot’ gaat. Het huidige provinciebestuur gaf een aantal weken geleden aan alle vergunningsprocedures stop te zetten omdat de natuur in Brabant lijdt onder de stikstofuitstoot. Dit heeft ook gevolgen voor Dongense projecten, zoals nieuwbouw van scholen en woningen, of de aanleg van de N629. Het is nog onbekend hoe het nieuwe provinciebestuur gaat doen. Wat de gevolgen voor Dongen precies zijn is dus nog niet duidelijk. Maar door de korte lijnen tussen ons en de Brabantse D66 fractie volgen wij de ontwikkelingen op de voet.

Kom langs!

Dit weekend is het weer de laatste zaterdag van de maand en staan we op tussen 12:00 – 14:00 uur op het Looiersplein. Wilt u met ons in gesprek over de verkiezingsuitslag of over andere zaken in de gemeente? Kom langs!