Goed voorbeeld doet goed volgen?

Als de gemeente inwoners oproept om een maand geen alcohol te drinken, vindt u dat de gemeente daarin dan zelf het goede voorbeeld moet geven? D66 Dongen is benieuwd naar uw mening!

Ik Pas !

Misschien heeft u er al eerder iets over gelezen, of misschien heeft u er zelf wel aan mee gedaan, de “IkPas campagne”. Een maand lang geen alcohol drinken om eens te kijken wat het met je doet. Onderzoek toont aan dat 30 dagen alcoholvrij leven veel voordelen oplevert: je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Daarnaast kan een maand zonder alcohol ervoor zorgen dat je beter slaapt en je jezelf fitter voelt. De gemeente Dongen deed afgelopen mei aan deze campagne mee! En daar waren wij heel blij mee.

Heel gemeente Dongen doet mee

“Heel de gemeente Dongen gaat in de maand mei 2022 de uitdaging aan om 30 dagen het alcoholgebruik op pauze te zetten.” Zo lezen we op de website van de IkPas campagne. Maar wat bedoelt de gemeente daar precies mee? Wordt er dan in het gemeentehuis bij openbare gelegenheden, zoals bijvoorbeeld na afloop van een raadsvergadering of bij een afscheidsborrel van een werknemer geen alcohol geschonken?

Toch een wijntje

Kennelijk niet, want tijdens de afscheidsborrel van de wethouders op 31 mei kon je gewoon een glaasje wijn krijgen. De borrel na de raadsvergadering was in de meimaand wél alcoholvrij, op initiatief van de raadsleden zelf.

Mag het nou wel of niet?

Mag het nou wel of niet? Een beetje vreemd, daarom stelde D66 Dongen hier tijdens de raadsvergadering van 30 juni een vraag over. Het antwoord van de burgemeester luidde dat het college hierover geen specifiek standpunt had ingenomen en dat het iedereen vrij staat om wel of geen alcohol te drinken tijdens een dergelijke bijeenkomst.
En nu vragen wíj ons af, wat vindt jij hiervan? Bent je het hiermee eens? Of vindt je dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven en geen alcohol moet schenken?

Wij zijn nieuwsgierig naar uw mening!

Je kunt hier je mening geven.
Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie!