Gitta blikt terug op het 1e politieke jaar

Na één jaar gemeenteraad geven wij graag een inkijkje in hoe onze raadsleden het eerste jaar hebben ervaren, wat er is bereikt en wat de ambities zijn. Dit keer is Gitta Camfferman aan de beurt!

Hoe is het om in de raad te zitten?

Heel bijzonder! Ik woon pas een paar jaar in Dongen en weet nog goed dat ik vorig jaar tijdens de beëdiging dacht: maar wie ben ik nou om al deze besluiten voor Dongen te nemen? Wat weet ik er nou van? Maar al snel merkte ik ook dat dat juist mijn kracht was. Ik ken de gebaande paden niet, dus loop mijn eigen weg. En ik vind het onwijs belangrijk om dat te doen in gesprek met inwoners, verenigingen en organisaties. Zodat ik naar voren breng wat voor hén belangrijk is. Daarom ben ik heel veel op pad geweest het afgelopen jaar!

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het netwerk dat ik in zo’n korte tijd heb kunnen opbouwen en op alle werkbezoeken, kopjes koffie en ontmoetingen met de mensen in Dongen. De portefeuilles die ik heb (onderwijs, cultuur, sport, veiligheid) lenen zich daar ook goed voor. Zo heb ik een toer gemaakt langs de basisscholen en het Cambreur college, ging ik op fietstocht met de Heemkundekring, bezocht ik sportverenigingen en ging ik op pad met de BOA’s. Ook ging ik op bezoek bij de IJzertijdboerderij en het KunstPodium. Met al deze input heb ik dit jaar best wat kunnen bereiken! Zo is de Erfgoedverordening met input vanuit de Heemkundekring aangepast. De belangrijkste wijziging hierin is dat de gemeenten vergunningen voor eigenaren van kerken en andere monumenten gelijk behandeld (behalve als het gaat om het beoefenen van een godsdienst). Ik heb veel aandacht gevraagd voor de gebouwen van de basisscholen, bijvoorbeeld voor de slechte staat van het gebouw van de Biezenkring. Ook de discussie rondom de nieuwbouw voor het Heilig Hart is mede dankzij mijn input vorig jaar aangezwengeld. Daarnaast heb ik het voor elkaar gekregen dat we gaan meten hoe veilig mensen zich voelen in Dongen zodat we dit kunnen meenemen in ons veiligheidsbeleid.

Wat wil je nog bereiken?

Nog heel veel! Ik ga voor een Dongen waarin iedereen zich thuis voelt en erbij hoort, import of niet. Met goede en gezonde scholen die samenwerken om het beste voor de kinderen te ontwikkelen. Zodat geen enkel kind met honger naar school gaat maar dezelfde kansen krijgt tot ontwikkeling. Ik sta voor een rijk cultuur aanbod waarbij iedereen, ongeacht portemonnee, kan genieten van voorstellingen en muzieklessen. En ik vind het belangrijk dat Dongen veilig is, voor jong en oud, in de wijk, in het verkeer en op straat. Dus ik heb nog een hoop te doen!