Geslaagd rondje!

Zoals u misschien gelezen heeft, zijn we zaterdag 29 oktober op pad geweest met inwoners om de openbare ruimte in Dongen te bekijken. Hoe rolstoeltoegankelijk zijn de parkeerplaatsen in het centrum eigenlijk? En zijn er voldoende oversteekplaatsen op drukke wegen? Maar ook, als u een melding doet in de Fixi app, wordt deze dan voldoende opgepakt?

Op pad!

Nadat Joeri samen met Marieke, Gitta en Ulaş op het Looiersplein in gesprek ging met inwoners over de Fixi app, fietste hij naar ’s Gravenmoer. Daar trok hij samen met Annemiek en Patrick van de Pas het dorp in om de ervaringen met de Fixi app te peilen. Over het algemeen waren de mensen bekend met de app en werden meldingen netjes opgepakt en afgehandeld. Mensen die niet zo handig zijn met de digitale wereld worden geholpen door hun buurtgenoten. Een mooi voorbeeld van “in Dongen doen we dingen samen”.

Starre houding

Wel kwam de starre houding van de gemeente een paar keer ter sprake. Joeri: “Zo dacht de gemeente wel mee met het zoeken van een oplossing voor een auto die onder de deuken kwam door vallende eikels, maar gaf de gemeente niet thuis toen de inwoners een verzoek indienden voor extra parkeerplaatsen. Dit was het voorstel wat door een ambtenaar zelf aangedragen werd.

Een (rolstoel)toegankelijk Dongen? Terwijl Joeri in ’s Gravenmoer rondliep, was Gitta op pad met Mayke Kikstra die gebruik moet maken van een rolstoel. Niet alleen liepen ze samen rond in het centrum, Gitta mocht ook even in de rolstoel gaan zitten en ervaren wat Mayke ervaart. Gitta: “Het was heel verhelderend om met Mayke op pad te gaan. Een stoepje dat in mijn ogen rolstoeltoegankelijk leek, bleek zo steil dat ik er bijna vanaf viel.” Dat geldt overigens niet alleen voor mensen in een rolstoel, maar ook voor inwoners die afhankelijk zijn van een rollator, of die slecht zien.

Dank voor iedereen die speciaal naar het Looiersplein kwam om met ons in gesprek te gaan, dat werd erg gewaardeerd! En verder uiteraard ook dank voor de mensen die toevallig langsliepen en bereid waren hun ervaringen te delen en de mensen die de tijd hebben genomen om met ons mee op pad te gaan! Wij vonden het een erg leuke en verhelderende middag, voor herhaling vatbaar.