Roan Rijmers

Beeld: Esmée Bochoven

  • 23 jaar
  • Zevenaar
  • Doesburg
  • Hij/hem

Motivatie intro

Roan Rijmers (2000) is sinds 2021 lid van D66 Doesburg. Op dit moment is hij fractievolger binnen de partij. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 staat hij op plek 4 van de kieslijst.

Motivatie of persoonlijke vragen

Ik ben een persoon die slecht tegen onrecht kan. Ieder individu heeft het recht om gelijk behandeld te worden. Helaas gebeurt dit niet altijd. Ik wil graag een stem zijn voor degene die ongehoord blijven. Uit mijn keuze in studie blijkt ook dat ik slecht tegen onrecht kan en mensen hierbij graag help.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik vind het prettig om buiten te zijn. Mijn lievelingsplek binnen de gemeente is ook buiten. De kade aan de IJssel is een fijne plek om tot rust te komen of om gezellig met een vriend bij te praten. Ook is het prettig om een wandeling te maken over de linie.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Doesburg is een stad met een prestigieus centrum en bloeiende wijken. Hier zie ik juist de kansen voor Doesburg het meest liggen. Het centrum gebruiken om toerisme aan te trekken voor verschillende evenementen. De wijken gebruiken voor leuke projecten, zoals bijvoorbeeld een wijkgerichte opruimploeg of gezellige middagen voor ouderen. Ook zie ik voor Doesburg een kans om te verduurzamen. Meer groene energie is mijn standpunt.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De gemeente Doesburg een duurzame gemeente maken.
  • Eenzaamheid bestrijden.
  • Biodiversiteit vergroten. (Meer groen)

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij een partij die voor iedereen iets kan betekenen. De partij heeft veel punten beschreven over onderwijs en ik als student zijnde vind dat erg belangrijk. Ook laat D66 het klimaat niet in de steek. Dat is voor mij erg belangrijk, aangezien we maar 1 aarde hebben en deze dus niet kapot mogen maken. Een partij die staat voor vrijheid in verbondenheid.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

D66 betekent voor mij een partij die voor iedereen iets kan betekenen. De partij Op dit moment heb ik geen favoriet boek. Ik houd wel van het genre horror en thriller. Zo heb ik de boekserie van YOU, geschreven door Caroline Kepnes, uitgelezen. Naast de serie op Netflix is de boekserie ook echt een aanrader.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Mijn laatst bezochte culturele event was een voetbalwedstrijd van Ajax. Ik ben al mijn hele leven fan van Ajax en ga ook graag naar de wedstrijden. De sfeer en gezelligheid is altijd hartstikke leuk en met vrienden samen is het altijd een geslaagde avond/middag.