Vacatures bij D66 Diemen

Beeld: Rick Poelwijk

Er zijn vier openstaande vacatures voor D66 Diemen: drie bestuursfuncties en fractieopvolger. Bekijk snel of er een mooie functie voor jou bij zit!

Wil je actief worden binnen D66 Diemen? Invloed uitoefenen op jouw omgeving in Diemen? Overweeg je misschien om ooit als raadslid aan de slag te gaan? Dan zijn dit allemaal functies die je de gelegenheid bieden om je te oriënteren binnen D66 Diemen.

Beeld: Rick Poelwijk

Voorzitter

Dit najaar eindigt de bestuursperiode van het huidige bestuur van D66 Diemen. We zijn daarom op zoek naar nieuwe bestuursleden.

De voorzitter van het bestuur van D66 Diemen is het gezicht van de afdeling, leidt vergaderingen, zorgt voor goede contacten en coördineert de verschillende activiteiten in de afdeling.

D66 Diemen — Vacature: Voorzitter D66 Diemen

Secretaris

De secretaris zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Hij of zij houdt beheert de mailbox, notuleert en houdt de besluitvorming in de gaten.

D66 Diemen — Vacature: Secretaris D66 Diemen

Bestuurslid communicatie

Het bestuurslid communicatie zet zich in voor de zichtbaarheid van de afdeling. Bijvoorbeeld door het beheren van de social media, het organiseren van evenementen en door een belangrijke rol te vervullen in de campagne.

D66 Diemen — Vacature: Bestuurslid communicatie D66 Diemen

Beeld: Rick Poelwijk

Fractieopvolger

In de gemeenteraad van Diemen heeft elke fractie sinds kort de mogelijkheid om twee fractieopvolger te benoemen. D66 Diemen is daarom op zoek naar een fractieopvolger (in sommige gemeenten ook wel bekend als duoraadslid of burgerraadslid).

Een fractieopvolger is lid van de fractie, wordt beëdigd door de burgemeester en kan het woord voeren bij informatieve raadsvergaderingen en commissies. Als fractieopvolger ondersteun je de fractie. Je hebt je eigen portefeuilles, leest de stukken, spreekt met Diemenaren en discussieert mee in fractie en – wanneer nodig – in de informatieve raad.

D66 Diemen — Vacature: fractieopvolger D66 Diemen