De nieuwe raad is geïnstalleerd!

Op woensdagavond 30 maart jl. is de nieuwe gemeenteraad van Delft geïnstalleerd. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart is D66 met 6 zetels verkozen tot gedeeld de grootste partij van Delft, tezamen met STIP en GroenLinks. Voor D66 Delft zijn fractievoorzitter Sivan Maruf, Minke van Velzen, Janne Gerritsen, Marijke Vuik, Harjo Schuurman en Heera Dijk geïnstalleerd. Wij feliciteren hen van harte met hun zetel én wensen hen bovenal heel veel succes in de komende 4 jaar!

Beeld: Harsha Dijk

Veel nieuwkomers

Van deze 6 raadsleden gaan Sivan Maruf en Harjo Schuurman op voor hun tweede termijn. De overige 4 raadsleden zijn nieuwkomer in de Delftse gemeenteraad. Vice-fractievoorzitter Minke van Velzen heeft echter wel al ervaring als D66 raadslid in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Beeld: Gemeente Delft

D66 was tijdens deze installatieraad niet de enige partij met een hoop nieuwe gezichten. De Delftse gemeenteraad heet in totaal 18 nieuwe raadsleden welkom. En voor het eerst telt de Delftse raad met 23 van de 39 zetels meer vrouwen dan mannen.

Naar traditie ontvingen de nieuwe Delftse raadsleden ook de vroedschapspenning.

Beeld: Gemeente Delft

Update coalitie- onderhandelingen

Op de dag na de verkiezingen heeft de fractie gekozen voor een onderhandelteam bestaande uit kandidaat-wethouder Martina Huijsmans en fractievoorzitter Sivan Maruf. Fractievoorzitter Sivan Maruf: ‘’Met een sociaal en duurzaam verkiezingsprogramma hebben wij campagne gevoerd. De komende weken zullen kandidaat-wethouder Martina Huijsmans en ik de onderhandelingen voeren namens D66. De afgelopen week was onze eerste gesprek met informateur Pieter Guldemond. Het was een goed gesprek waarbij we de verkiezingsuitslag hebben geduid, en het over de grote uitdagingen voor onze stad hebben gehad.’’

Beeld: Harsha Dijk