Niels Back

Niels Back - Beeld: Alyssa van Heyst Fotografie

Ik sta voor een veilig Delft, waar je zichtbaar jezelf kunt zijn en iedereen veilig over straat kan.

  • 27 jaar
  • Utrecht
  • Delft

Ik ben Niels en ik wil de Delftse gemeenteraad in voor D66. Ik ben muzikant en cultuurliefhebber. Ik werk als adviseur aan digitalisering, innovatie en veiligheid voor de publieke sector. Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in politiek en geloof ik in de sociaal-liberale waarden van D66. Bij de Van Mierlostichting heb ik aan deze waarden gewerkt en in de campagne van Sigrid Kaag deze waarden uitgedragen. Nu wil ik deze in de praktijk brengen als raadslid.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Olofsbuurt, hier woon ik en voel ik mij thuis. Een gezellige en rustige wijk naast de binnenstad. Daarnaast wandel en fiets ik graag in het groen van Delft.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie kansen om te investeren in kansengelijkheid in de Delftse wijken, om daarmee Delft ook een veiligere stad te maken. Voor innovatie kunnen we daarnaast meer ruimte bieden in de stad, naast geschikte kantoorruimtes ook plek om te experimenteren om een echte slimme stad te worden. Bovendien verdient Delft als historische stad én stad van kennis en innovatie een bloeiende culturele sector.