Marijke Vuik

Marijke Vuik - Beeld: Alyssa van Heyst Fotografie

“Onderwijs is de basis voor een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt en de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen, met genoeg aandacht voor alle kwetsbare leerlingen.”

  • 39 jaar
  • Apeldoorn
  • Delft
  • Zij/haar

Twintig jaar geleden ben ik voor mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU verhuisd naar Delft. Een levendige, energieke en diverse stad waar ik me al snel thuis voelde. Tegenwoordig woon ik samen met mijn man en drie kinderen in het oude centrum.
In het dagelijks leven ben ik ondernemer, het runnen van Biercafé Doerak, Café het Klooster en Hoptic doe ik met veel passie.
De aankomende jaren wil ik mij graag inzetten voor Delft. Voor een leefbare, groene stad, waar kinderen vrij zijn om zich te ontwikkelen. Een stad waar iedereen zich thuis voelt.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ieder kind verdient de beste kansen. Onderwijs is de basis voor een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt en de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen, met genoeg aandacht voor alle kwetsbare leerlingen. Ik wil mij er graag voor inzetten dat school een veilige omgeving is voor kinderen. Veilig zodat zij zich vrij voelen om zichzelf te zijn, maar ook veilig door de directe omgeving van scholen autoluw te maken tijdens breng- en haaltijden, zodat kinderen veilig naar school kunnen fietsen.
Voor gelijke toegang in het onderwijs zou ik graag zien dat er een vast inschrijfmoment voor alle scholen komt.

Wat betekent D66 voor jou?

Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Voor mij betekent dit dat iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn, de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en hulp krijgt wanneer dat nodig is.