John van der Goot

John van der Groot - Beeld: Alyssa van Heyst Fotografie

Een sterke gezonde gemeente is een goede waker voor diezelfde burgers. Of dat nu voor de mantelzorg is, de lokale basisschool om de hoek of voor de inrichting van parken en groen, die overheid moet er zijn op de momenten dat er ‘het’ er toe doet.

  • 31 jaar
  • Heerenveen
  • Delft
  • Hij/hem

Hoe kunnen wij zorgen dat inwoners zich ’s avonds veilig voelen? Waarin kunnen wij meer betekenen in een leefbare en evenwichtige stad. Waar zit de grens tussen privacy en veiligheidsbeleid?

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Delft is geen centrumgemeente. Dat is een rol die duidelijk. Maar het is wel een centrum voor veel omliggende gemeenten. Toeristen komen hier voor erfgoed, jongeren komen hier voor onderwijs dat ergens anders niet te volgen is. En bezoekers komen hier voor de ‘oude stad’ sfeer. Hierin kan Delft zich profileren zonder directe concurrentie in de omgeving. Dit biedt kansen, voor inwoners, voor bedrijven, voor omdenkers en pioniers. Een sterke stedelijke identiteit in het speelveld van de regio.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Ik wil aan de gang met het lokale veiligheidsbeleid, Ondermijning & criminaliteit en het evenwicht als lokale overheid tegenover de Rijksoverheid binnen de rechtsstaat.