Christine Bel

Beeld: Gemeente Delft

“Want een mooie stad is het, ik zou haast zeggen een droomstad.” – Christine tijdens de Algemene Beschouwingen

  • 52 jaar
  • Delft
  • Zij/haar

Christine is momenteel hét gezicht van D66 Delft. Al sinds 2010 zet zij zich vol energie en overtuiging in als raadslid voor Delft. Zij kent daardoor de stad in al haar facetten, de vele beleidsterreinen van de gemeente en de Delftse politiek. Samen met de fractie van D66 heeft zij de afgelopen jaren veel kunnen bereiken voor Delft.

Christine is zowel de financieel expert van de fractie als degene met extra aandacht voor de meest kwetsbaren in Delft, zoals minima en mensen met schulden. Met deze combinatie kan zij zowel de financiële gevolgen van veranderingen in het sociaal domein bewaken als de sociaal maatschappelijke kant van financiële beslissingen belichten.

Solide financiën stonden de afgelopen jaren door de nodige bezuinigingen en de crisis centraal. Een periode die, nog meer dan anders, vroeg om een scherpe financiële blik. D66 is trots op het financieel herstel van Delft en het borgen van financiële afspraken voor de toekomst. Zaken waar Christine zich de afgelopen periode hard voor heeft gemaakt.

Daarnaast heeft Christine zich ingezet voor een betere schuldhulpverlening, kinderen in armoede en het centraal stellen van de ménsen in de bijstand en niet de regels.
Naast bovengenoemde portefeuilles heeft Christine zich ook actief bezig gehouden met regionale samenwerking, bestuur, dienstverlening en ICT, privacy en emancipatie.

Politiek bedrijf je niet alleen op het stadhuis. Als D66-raadsleden gaan we zoveel mogelijk de stad in, op bezoek bij organisaties, ondernemers, vrijwilligers. Alleen door echt contact met de stad weet je wat er leeft, hoe beleid uitpakt en wat er beter kan. Daarnaast houden we contact met collega D66-politici door het hele land om te sparren en goede ideeën uit te wisselen en zo nodig lokale issues landelijk aan te kaarten.

Christine studeerde Artificial Intelligence (AI) en psychologie. In het dagelijks leven was zij zelfstandig interim- en projectmanager, tegenwoordig is ze Department Manager bij de Faculteit TBM van de TU Delft. Ze woont met haar gezin met twee kinderen in de Binnenstad van Delft.

Meer weten over hoe Christine terugblikt op een periode van 12 jaar raadslidmaatschap en wat ze bereikt heeft? Lees dan vooral dit volgende interview in de Delft op Zondag.