Bastiaan van der Hoeven

Beeld: Alyssa van Heyst Fotografie

“Het aanpakken van de woon- en klimaatcrisis staan voor mij voorop.”

  • 24 jaar
  • Binnenmaas
  • Delft
  • Hij/hem

Sinds een aantal jaar mag ik mij inwoner van Delft noemen. Als student zijnde ben ik weliswaar “import” Delftenaar, maar dit betekent niet dat ik geen hart heb voor de stad. Door haar historische stadscentrum en grachten was ik op slag verkocht tijdens mijn allereerste OWee. Die ontvangstweek markeerde voor mij het startsein als student in Delft. Een stad die mij veel gegeven heeft, maar ook een stad waar nog veel kansen liggen. Daarbij staan onderwerpen als huisvesting en de aanpak van de klimaatcrisis wat mij betreft voorop.

Tijdens mijn eerste jaar als fractiemedewerker heb ik mijn steentje bij mogen dragen aan de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen van 2022, waarin wij stegen van vijf naar zes raadzetels. Persoonlijk hoogtepunt van die campagne was het organiseren van een collegetour met onderwijsminister Dijkgraaf.

Binnen de fractie ben ik verantwoordelijk voor de communicatie van de fractie, organisatie van de vergaderingen en het schrijven van de persberichten. Ook ben ik medeopsteller bij het schrijven van initiatiefstukken en eindredacteur van de social media en website.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

  • Het bijbouwen van studentenwoningen, waarbij de focus wat D66 verschuift naar meer onzelfstandige studentenwoningen. De coronacrisis heeft geleidt tot aantoonbaar meer eenzaamheid en verslechterde mentale gezondheid onder studenten, dus moet het voor elke Delftse student die dat wil mogelijk zijn om samen met andere studenten te wonen.
  • De overstap naar schone energie, die door D66 in gang is gezet, voortzetten om de afspraken van de Klimaatwet te behalen. Kortom: Delft energieneutraal in 2050.