Collegetour met onderwijsminister Robbert Dijkgraaf

Beeld: Martijn Beekman

Op donderdag 24 februari bracht Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, een bezoek aan Delft. Tijdens een collegetour van een uur in het D66 Huis aan Oude Delft 102 heeft hij vragen beantwoord van jong en oud. De zaal was namelijk gevuld met een breed scala aan publiek. Heb je het evenement gemist maar wil je het graag terugzien? Dat kan hier!

In gesprek met studenten en scholieren

Met D66 Delft lijsttrekker Sivan Maruf als moderator zijn een hoop verschillende thema’s aan bod gekomen. Van emancipatie tot een toename van numerus fixus opleidingen en van te hoge studiedruk onder jongeren tot de piano van Einstein die de minister in zijn woonkamer heeft staan. Daarnaast heeft minister Dijkgraaf zijn waardering uitgesproken voor de stempel van D66 in het landelijke coalitieakkoord, met name als het gaat over de enorme investering in onderwijs en klimaatbeleid.

Minister Dijkgraaf heeft daarnaast verteld over zijn ervaringen als onderzoeker in het onderwijs en als wetenschapper in de politiek. Ook is hij ingegaan op het belang van Delft in de wetenschap en van wetenschap in de samenleving en politiek.

Beeld: Jeroen Mooijman

In gesprek met studenten

De minister was erg benieuwd hoe het de Delftse studenten vergaat na twee jaar pandemie, maar ook naar hun ideeën en wat men van hem verwacht als onderwijsminister. Na een korte inleiding was er daarom veel ruimte voor vragen en discussie.

Achtergrond Dijkgraaf

Robbert Dijkgraaf maakte als hoogleraar Mathematisch Fysica aan de UvA onderdeel uit van de absolute wereldtop van zowel de natuurkundig als wiskundig specialisten en ontving voor zijn werk aan de snaartheorie de Spinozapremie. Hij was successievelijk als onderzoeker, als long term member, als directeur en als Leon Levy Professor verbonden aan het Institute for Advanced Study in Princeton, was President van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW), Co-president van de InterAcademy Partnership (IAP) en werd op 10 januari namens D66 benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte IV.

Kennismaking met kieslijst

Na afloop van het gesprek met de minister was er gelegenheid om kennis te maken met onze kandidaat raadsleden en met hen van gedachten te wisselen over hoe D66 Delft kan bijdragen aan de ontwikkeling van Delft tot een aangename en leefbare stad en een stimulerende omgeving voor studie en onderzoek.

Samenvatting

Wat: Collegetour met Robbert Dijkgraaf
Waar: D66 Huis, Oude Delft 102, Delft
Wanneer: Donderdag 24 februari
Tijd: 11:30u inloop, 11:45u deuren dicht
Kosten: Geen

Voor meer informatie over het programma van lezingen en activiteiten in het D66 Huis, klik hier.