D66 Best viert feest

D66 boekte vorige week een flinke winst bij de verkiezingen. Op het moment van schrijven kwamen er maar liefst vijf zetels bij in de Tweede Kamer en werden ze de tweede partij van het land.  In Best was de winst voor D66 relatief zelfs nog groter dan het landelijk gemiddelde: ruim 15% van alle Bestenaren heeft afgelopen week op D66 gestemd.

De lokale D66-gemeenteraadsfractie vierde daarom samen met de Bestse leden een bescheiden (online) feestje. Het liefst zouden we alle kiezers persoonlijk bedanken voor het gestelde vertrouwen, maar dat lukt natuurlijk niet. Net zomin kunnen alle nieuwe D66-leden die er de afgelopen weken in Best bij zijn gekomen op een ‘normale’ manier met de andere Bestse leden kennismaken. Terwijl het leuk zou zijn geweest om juist nu het fantastische D66-succes samen te kunnen vieren. En om te praten over de toekomst. De toekomst van Best, van Brabant, van Nederland en van Europa. Nieuwe leden gaven aan dat ze lid zijn geworden, omdat D66 hun ideeën het best verwoordt; omdat ze vertrouwen hebben. Mensen waarderen positiviteit. Uitgaan van eigen kracht. Anderen in hun waarde laten.
Dat hebben Bestse D66-leden de afgelopen tijd ook gemerkt. Tijdens het flyeren en in gesprekken met vrienden, familie, collega’s en buurtgenoten. Van dichtbij hebben ze ervaren hoe het verhaal van het D66 van Sigrid Kaag velen heeft aangesproken.

De lokale D66-fractie  zet zich in om de idealen van de partij ook waar te maken in de gemeente Best. De progressieve en groene idealen te laten doorklinken in het dorp. Door landelijke plannen tot een feit te maken. Van de één miljoen woningen uit het landelijke D66-verkiezingsprogramma gaat D66 Best zich hard maken dat er daarvan 3500 de komende tien jaar hier in Best gebouwd gaan worden. De lokale fractie zet in voor hoogwaardige fiets-, bus- en treinverbindingen, voor duurzame energie en voor schone lucht. En natuurlijk ook voor het beste onderwijs en kinderdagopvang.
Nog nooit waren er zo veel D66’ers. Zowel landelijk als in Best heeft D66 met deze verkiezingen een record aantal leden gehaald. Wil je zelf ook lid worden? Ga naar D66.nl/lidworden. Heb je op D66 gestemd (of op een andere partij) en wil je graag kennismaken met de D66-fractie en -leden, neem dan gerust contact  op. Je bent altijd welkom. We gaan graag (digitaal) met je in gesprek.